19. april 2024

Det kan koste dig jobbet at 'dampe' på en e-cigaret, hvis du er ansat i Holbæk Kommune. Arkiv foto: Michael Dorausch.

Det kan koste dig jobbet at ‘dampe’ på en e-cigaret, hvis du glemmer at skifte tøj bagefter. Arkiv foto: Michael Dorausch.
I dag trådte nye, ensrettede rygeregler i kraft på samtlige arbejdssteder i Region Sjælland.

Reglerne gør nu, at det ikke er tilladt at ryge i arbejdstiden – og man må ikke ‘flekse ud’ for at ryge. Arbejdstiden regnes i øvrigt fra man møder til man går hjem.

Rygere skal skifte tøj
Hvis man som medarbejder har en overenskomst der gør, at man selv betaler sin frokostpause, så må man gerne ryge. Men det skal gøres uden for arbejdspladsens matrikel – og så skal man iøvrigt skifte tøj.

De ensrettede regler gælder ikke kun medarbejderne, men også f.eks. patienter, gæster og beboere. Der er dog mulighed for at beboere på plejehjem kan bestemme at der må ryges på deres værelse. Dog kan plejehjemmet så bestemme, at der ikke må ryges, når der er personale til stede.

Der gælder også særlige regler for bl.a. unge på sikrede institutioner.

Ryger du e-cigaretter? – så risikerer du en fyreseddel
Det fremgår klart af Region Sjællands nye fælles ensrettede rygepolitik, at man risikerer fyring hvis man overtræder rygepolitiken. Det sammenlignes direkte med ‘samarbejdsproblemer’.

De meget populære E-cigaretter er omfattet af præcis samme regler som almindelige cigaretter. Det betyder altså, at man også skal skifte tøj, hvis man damper på sådan en i sin selvbetalte frokostpause, hvis man ikke vil risikere fyring.

2 thoughts on “Nye rygeregler i Region Sjælland: Din e-cigaret kan få dig fyret

  1. Jeg hører fra sædvanligvis pålidelig kilde at næste trin fra politbureau, bliver fyring hvis personalet nyser eller slipper en vind i arbejdstiden!!
    Ak ja Stalin kunne virkelig have lært noget om totalstyring hvis han havde levet

Comments are closed.