30. maj 2024

19 klip og fire frakendelser af kørekortet – det var nogle af resultaterne da færdselspolitiet onsdag formiddag holdt kontrol på Skovvejen vest for Jyderup.

Kontrollen var i gang fra kl. 09.15 til 11.30 på en strækning ved Bjergsted Byvej, hvor den højeste tilladte hastighed ifølge skiltningen på stedet er 70 km/t. Her er der tidligere sket alvorlige færdselsuheld og derfor valgte politiet at lave en hastighedsmåling. Og det var klogt nok.

Politiet skrev i alt 32 sager for overtrædelser af hastighedsbegrænsningen. Af disse sager får 19 bilister et klip i kørekortet udover bøden fordi de kørte mere end 30% over tilladte hastighed. Tre kan forvente en betinget frakendelse af kørekortet på grund af hastigheder på 60 % af tilladt hastighed -dvs mere end 112 km/t og en enkelt trafikant kørte mere end 100% af den tilladte hasighed og kan med sine 159 km/t forvente en ubetinget frakendelsekørte af kørekortet.

En motorcyklist blev også sigtet for kørsel uden førerret, for føreren havde ikke erhvervet kørekort til motorcykel.