14. april 2024

Kvinder med mindre børn først, dog ikke i redningsbådene, men på den ordinære færgeafgang fra Orø havn kl. 21.50. Foto: Jesper von Staffeldt.

Kvinder med mindre børn først, dog ikke i redningsbådene, men på den ordinære færgeafgang fra Orø havn kl. 21.50. Foto: Jesper von Staffeldt.
Kvinder og børn først. … Når man hører disse ord tænker man umiddelbart på Titanic, som stødte på et isbjerg i 1912, og hvor der ikke var nok redningsbåde til alle passagerer.

Men slet så dramatisk var det ikke her til aften på Orøfærgen. Den ene færgemedarbejder måtte faktisk sige til de mange ventende mennesker ved Orø færgehavn: Kvinder med mindre børn kan komme på færgen nu, andre må vente på den næste færge.

Årsagen var, at der havde været en stor middelalderfestival på Orø, og de mange holbækborgere, der gerne ville hjem med den ordinære færge kl. 21.50 kunne ikke finde plads på færgen, som kun må tage 98 passagerer med. Færgen var nemlig i forvejen fyldt op med passagerer som deltog i et Isefjordscruise. Så der blev kun plads til ca. 20 nye passagerer.

Heldigvis havde færgeoverfarten planlagt en ekstra-tur, og som en af færgemedarbejderne sagde til Holbaekonline.dk.´s medarbejder: Hvis det er nødvendigt sejler vi en ekstratur mere. Alle skal med hjem.