14. april 2024

Der var ingen tvivl om Orøborgerne både de faste og sommerhusejerne samt en masse turister var klar over at regentparret skulle besøge Isefjordens perle i begyndelsen af juni måned. Det blev en succes ud over alle grænser, en begivenhed som igen satte Orø på landkortet.

Øen blev oversvømmet af både den lokale presse samt de landsdækkende medier. Og nu bliver Orø igen revet ud af den daglige trummerum : Vikingerne kommer til øen eller i hvert fald 3 vikingeskibe, men det er ikke vikingetiden der sættes så megen focus på, derimod den tidlige middelalder , med munke , pilgrimme og pilgrimsfærd .

Vejret er med arrangementet, det kan ikke blive bedre, men er det en begivenhed som vil tiltrække flere turister end der normalt er på øen og hvor interesseret er de fastboende, turister og sommerhusgæsterne egentlig i dette pilgrimstogt ?

Det kan kun tiden vise. Deres udsendte har stukket fingeren i jorden: Jo da, mange har bemærket der skal ske noget på Orø, man skal da hen og se skibene ankomme, og så er der de mange boder ved havnen, men interessen kan slet ikke måle sig med den royale begivenhed. Og hvad der også undrer Deres udsendte er : Der er ikke mange reklamer/bannere på Orø, som fortæller om pilgrimstogtet, faktisk hænger der ikke engang en plakat på opslagstavlen ved Brugsen.

Der er sendt en mindre avis rundt , men kun til de fastboende, så der er faktisk flere af de personer som Deres udsendte har mødt, der ikke har læst/set/hørt noget om denne begivenhed. Synd når der er investeret så mange penge og så megen tid i dette projekt.

2 thoughts on “Vikingerne kommer – men kommer publikum?

  1. De gjorde de bestemt, trods et desværre meget skrabet markedføringsbudget 🙂
    Der var ca. 4500 gæster på havnen over de 3 dage, hvoraf hovedparten (ca. 3500) var om tirsdagen.
    Det kan vist godt måle sig…

  2. Det var nogle gode dage, og vejret var i top, og også en tak til de frivillige og arrangørerne der gjorde deres til at det var i top.

Comments are closed.