Til Julebal i Nisseland: Julemænd fra hele verden mødes i Mørkøv

Den 26. juli er det Julemændenes dag i Nisseland, og med julemænd fra hele verden på besøg, skulle der nok være mulighed for at få en snak med en af dem. Foto: Nisseland.

Der er fem måneder til jul, men det forhindrer ikke julemænd fra hele verden i at mødes i Nisseland ved Mørkøv.

Fredag den 26. juli kommer julemænd og julekoner med nissebørn fra Danmark, Norge, Sverige, Frankrig, Spanien, USA, Japan og mange andre lande til Nisseland ved Mørkøv for at fejre, at der nu er mindre end et halvt år til jul.

Julemændene vil starte dagen med at afholde møde i Laugssalen i Nisseland og her drøfte alvorlige emner som hvornår vi skal holde juleaften, hvornår gaverne skal deles ud og om hvordan man skal sikre sig at listerne over de artige børn, der har været søde og hjælpsomme, ikke er blevet hacket af uartige børn, samt andre vigtige spørgsmål.

Efter morgenmødet i Nisselaugssalen bliver dørene åbnet for publikum. og så er der mulighed for at se julemændene og julekonerne dyste i forskellige julemands discipliner. Man kan se dem klatre om kap i den store pejs og rutsje i fuld fart ned af rutsjebanen. De vil kappes om at pakke de flotteste julegaver ind på kortest mulig tid og der vil også blive afholdt konkurrence om hvem af julemændene/konerne der kan pynte det flotteste juletræ.

Der bliver også en enestående mulighed for at sidde i julemandens stol og blive fotograferet sammen med julemændende og -konerne fra hele verden.

Alle får også mulighed for at snakke med alle julemændene og konerne og aflevere deres ønskesedler til jul.

Man vil også have mulighed for at se verdens længste nissehuse, som er på vej til at blive optaget i Guiness Book og Records.

Selvom det er juli, så kan man ikke holde julearrangement uden dansk julemand. Julemændene og -konerne fra hele verden skal selvfølgelig også opleve rigtig dansk julemad og derfor serverer Nette selvfølelig også rigtig god dansk julemad som f.eks. flæskesteg med rødkål i den hyggelige julecafé.

Nisselands gæster vil kunne deltage i forskellige konkurrencer med chance for at vinde fine gevinster og så kan man opleve de unikk og flotte eventyrpanoramaer med H.C.Andersens eventyr, pirater, trolde og mus og selvfølgelig alle de fantastiske nissepanoramaer, som er rent dansk håndværk, fremstilet af de to nissekunstnere Nette Philipsen & John Roger samt deres familier.

Info:
Julemændenes dag
Dato: Fredag d. 26. juli 2013 kl. 11.00
Sted: Nisseland, Lindholdtvej 4, 4440 Mørkøv
Der er iøvrigt åben alle dage til og med 11. august kl. 11 – 17 med særudstillingen ‘Eventyr i Nisseland’.

Denne artikel er publiceret den 18. juli 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply