Se billederne: Ny ungdomscafé åbnet i Vestergade

Et par af gæsterne ved åbningen af den nye Ungdomsklubcafé i Bandidos tidligere klubhus på Vestergade 7 i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.

Godt et halvt år efter kommunen købte ejendommen Vestergade 7 af rockerklubben Bandidos, er den nu åbnet som ny ungdomsklubcafé for kommunens unge.

Rockernes klubhus blev dengang købt for ca. 1,4 millioner kroner og dengang sagde politikerne samstemmende, at meningen med købet ikke var at få rockerne til at forlade byen, men fordi man stod og manglede et hus til en ungdomsklubcafé. Det er den café, som åbnede i dag.

Men hvad skal den café så bruges til?

Lektiehjælp og sexrådgivning
De unge vil kunne bruge klubcafeen til mange forskellige aktiviteter. Blandt andet er der tilbud om lektiehjælp og webadgang, ligesom de kan få rådgivning om uddannelse, sundhed, sex, og det de ellers går og tumler med. Det er også muligt at være kreativ med musik, dans teater og meget andet. Vigtigst af alt er, at de unge føler, at det er deres hus og deres mødested:

– Man skal kunne se og opleve de unges præg på huset, og de skal være med til at sætte rammerne for, hvad cafeen skal bruges til, siger leder i Ung Holbæk, Pia Heidi Madsen, der også er kommende leder af ungdomsklubcafeen.

Nogle af de unge, der håber at sætte et præg på den nye klubcafé, er medlemmerne af ungdomsbyrådet. De vil fremover holde alle deres møder i huset. Og de håber, at deres tilstedeværelse vil have en positiv effekt på andre unges syn på demokrati og politik.

– Vi vil meget gerne holde nogle åbne møder i ungdomsklubcafeen, så andre unge kan se, hvad vi laver og snakker om. På den måde har de måske lyst til at deltage i den frie snak og komme med gode ideer, uden at skulle være bundet til at være medlem ungdomsbyrådet, siger Dea Rasmussen, der er formand for Holbæk Ungdomsbyråd.

Åbning med musik og stand-up
Klokken 16 blev Vestergade spærret og der var bl.a. stand-up, musik, parkour, pølser og andre aktiviteter, inden formand for Udvalget for børn, Agnete Dreier holdt en officiel tale, og derefter klippede snoren til den nye ungdomsklubcafé.

Også borgmester Søren Kjærsgaard og en repræsentant for politiet var med til at åbne caféen.

I alt var op mod et par hundrede voksne, unge og børn mødt frem for at deltage i åbningen.

Caféen kan bruges af alle kommunens 13 – 18-årige og holder åben mandag – fredag kl. 14.30 – 21.30 og søndag fra 15 – 18.

For at kunne bruge ungdomsklubcafeen skal man have et klubkort, der gælder i et år og giver adgang til alle ungdomsklubtilbud i kommunen.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.

Denne artikel er publiceret den 25. juni 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply