Nordvest FC vandt 4-3 over FC Helsingør

Nordvest FC vandt over FC Helsingør i sæsonens sidste kamp. Foto: Rolf Larsen

Det var en spændende kamp, hvor FC Helsingør havde en oprykning at spille for, mens Nordvest FC spillede for æren.

Helsingør pressede fra starten, men efter et kvarters spil, havde hjemmeholdet fået styr på nerverne og på gæsterne og det holdt til langt ind i 2. halvleg.

Helsingør startede med at presse Nordvest FC og efter fire minutter fik gæsterne et hjørnespark, som endte i et forsøg, der gik forbi Nordvests mål. Kort efter fik gæsterne igen en stor chance, da et hovedstød var tæt på at gå ind men i stedet gik lige over målet.

Ni minutter inde i kampen havde gæsterne to chancer lige efter hinanden. Den første blev parreret af Nicklas Dannevang, mens det andet forsøg endte med at gå forbi Nordvests mål.

Og så fik Nordvest FC endelig en muklighed, men bolden blev taget af Helsingørs målmand. Helsingør kvitterede med et hurtigt langskud mod Nordvests mål, men bolden gik lige i hænderne på Nicklas Dannevang.

Et kvarter inde fik Nordvest en mindre chance, der gik forbi målet. Minuttet efter lavede Helsingør et godt spil op ad banen, og kom om foran hjemmeholdets mål, men her gik der kludder i angrebet og bolden blev skudt langt over målet.

Et par minutter efter blev gæsterne tilkendt et frispark ca. 8 meter fra feltet. Bolden blev sparket perfekt ind over til hovedstød, der var en enkelt cm eller to fra at gå ind. I stedet ramte den overliggeren og bolden endte med at gå til hjørne. Hjørnesparket endte med en redning af Dannevang.

Og så var det som om, at Nordvest FC fik lidt bedre styr på sig selv – og gæsterne. I 23. minut forsøgte hjemmeholdet sig med et skud på gæsternes mål, men deres målmand var på plads og tog bolden. Et par minutter efter forsøgte Nordvest sig i gen, men denne gang røg bolden forbi målet.

Og så lykkedes det endelig. i 28. minut fik Nordvest FC hjørnespark og bolden blev lagt perfekt ind i feltet, hvor Mads Bøjesen headede bolden i mål til 1-0. Helsingør svarede igen med tre gode forsøg i de næste minutter der dog endten gik forbi eller blev taget af Nicklas Dannevang.

Men med tre minutter tilbage af 1. halvleg, så lykkedes det gæsterne at udligne til 1-1 på et mål af Morten Juul Hansen. Minuttet efter forsøgte gæsterne sig igen, denne gang med et hurtigt angreb mod Nordvest FCs mål der blev sluttet af med et hovedstød, som sendte bolden forbi målet.

Dermed kunne de to hold gå til pause med stillingen 1-1.

Efter pausen var hjemmeholdet tydeligt tændt og klar på at vinde kampen. I 52. minut lykkedes det Thomas Jensen at sende bolden direkte ind i Helsingørs mål til 2-1. Men Thomas Jensen var ikke færdig, for halvandet minut efter gentog han successen og scorede til 3-1.

Det gjorde Helsingørs spillere frusterede. Udsigten til at skulle i 1. division så efterhånden ud til at være langt væk, for godt nok skulle Roskilde slå Hvidovre, men Helsingør skulle også selv gøre en indsats og slå Nordvest FC, hvis drømmen om at rykke op skulle blive til virkelighed.

Der skulle gå et lille kvarter, før Helsingør fik et forsøg og det kom kun fordi, at Ricki Olsen mistede bolden. Heldigvis for hjemmeholdet lykkedes det ikke gæsterne at udnytte det. Forsøget mod mål blev parreret af Dannevang.

Og så satte Nordvest nyt trumf på, da Hassan Bassir i 70. minut sendte bolden ind i gæsternes net og dermed udbyggede føringen til 4-1. Sejren var til at føle på. Men man skal ikke sælge skindet før bjørnen er skudt – det måtte Nordvest også hurtigt sande. For tre minutter efter lykkedes det endeligt gæsterne at få mål igen. Lasse Qvist sendte bolden forbi Dannevang og ind i målet til 4-2.

På trods af Helsingørs tilbagekomst til kampen, så holdt hjemmeholdet fast. Begge hold fik et par forsøg, uden at nogen af dem kunne score, indtil Helsingør med 2 minutter tilbage af den ordinære spilletid blev tilkendt et straffespark. Bolden blev sikkert placeret forbi Dannevang og ind i målet af Jonathan Nielsen til 4-3.

Og så var kampen sådan set for alvor åben igen. Begge hold gik til den, men Helsingør var tydeligvis mere frusterede, hvilket blandt andet bevirkede, at Kasper Enghardt fik det gule kort i overtiden for at skubbe bevidst til en Nordvest spiller, der netop havde fældet ham.

I kampends sidste sekunder forsøgte gæsterne sig en sidste gang, men bolden gik over målet og kampen endte dermed 4-3 til Nordvest FC.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.

Denne artikel er publiceret den 23. juni 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply