Web-TV: Lokale sygeplejersker fik Nightingale-medaljer

To sygeplejersker fra Holbæk er blevet hædret med den ærefulde Nightingale-medalje, der uddeles af Internationalt Røde Kors.

Den ene af de to lokale sygeplejersker er 65-årige Dorrit Verding, der arbejder som patientrådgiver hos Region Sjælland. Hun arbejdede i flere år for Røde Kors under borgerkrigen i Libanon, der varede fra 1975-1990. Derudover har hun også været udsendt til Thailand og Pakistan. Da Dorrit Verding kom tilbage til Danmark, blev hun headhuntet til at lede det dengang helt nystartede patienthotel på Rigshospitalet. Men nu er hun altså patientrådgiver.

Den anden er 40-årige Nina Brünes, som er bosat i Holbæk, men arbejder arbejder som faglig rådgiver for socialsygeplejerskerne i Region Hovedstaden. Hun har i mange år arbejdet som gadesygeplejerske og har desuden været med til at starte Gadejuristerne, hvor socialt udsatte grupper kan få rådgivning.

Udover de to lokale sygeplejersker blev også tuberkulose sygeplejersker på Gentofte Hospital Nete Wrona Olsen hædret med en Nightingale-medalje. Hun er en af de eneste sygeplejersker i Danmark, som tager rundt på gadeplan og identificerer socialt udsatte grupper, der er smittede ned tuberkulose. Nete Wrona Olsen cykler rundt og finder de smittede og sikrer dem behandling.

Nightingale-medaljen uddeles af Internationalt Røde Kors hvert andet år til sygeplejersker, der har gjort en særlig indsats. Det er Dansk Sygeplejeråd der har indstillet de tre modtagere og her siger formand Grete Christensen:

– Med denne prisuddeling bliver det bekræftet endnu en gang, at der findes rigtig mange ildsjæle blandt sygeplejersker, og at vi nu igen har indstillet og fået anerkendelse til tre danske sygeplejersker, det har vi grund til at være stolte af. Sygeplejersker har et kæmpe engagement, som rækker langt, og jeg er glad for at kunne være med til at fejre Nete, Dorrit og Nina. De har virkelig fortjent priserne for deres store arbejde.

Dansk Røde Kors’ generalsekretær Anders Anders Ladekarl er stolt over, at det i år er tre danske sygeplejersker, der får medaljen:

– I Røde Kors ser vi dagligt, hvor meget det betyder for de mest sårbare, at der er nogen, som vil hjælpe, når det er allersværest. Og det gør Nete, Dorrit og Nina i den grad. De har gjort en kæmpe forskel – både for socialt udsatte grupper herhjemme og for ofre for krig og konflikt ude i verden, siger han.

Se de stolte modtagere i videoen herunder:

Denne artikel er publiceret den 21. juni 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply