2. marts 2024

Hans Elgaard fraTølløse vandt DM i golf for døve i weekend.

Hans Elgaard fraTølløse vandt DM i golf for døve i weekend.
Hans Elgaard der til dagligt slår sine bolde i Kvanløse, vandt DM for døve i helt suveræn stil. Ikke mindre end 19 slag bedre end forrige års mester Lasse Emil Nielsen.

Årets danske mesterskab i golf for døve blev afholdt i Sct. Knuds Golfklub ved Nyborg i weekenden. I smukke omgivelser tæt ved Nyborg Fjord og med mange træer og smalle fairways, skulle spillerne slå forholdsvis lige slag og ellers tage konsekvensen når går det galt!

Runde 1 lørdag blev spillet i varme og solskin. Nogle af hullerne var næsten inde i en skov, hvor myggene irriterede spillerne. Hans Elgaard spillede stabilt og spillede runden i et slag over banens par.

Søndagen bød på blandet vejr med sol, blæst og regn og på trods af den ekstra udfordring som vinden gav, spillede Hans Elgaard bedre end dagen før og nåede banden rundt i en under banens par.

Den nykårede danmarksmester bor i Tølløse og spiller til dagligt i Midtsjællands Golfklub i Kvanløse. Her er Hans med sit handicap på blot 2,6 fast mand på klubbens førstehold og er også en central figur på det danske døvelandshold.

Hans Elgaard spillede i weekenden til banens par samlet set – og det er en flot præsentation, der lover godt for EM i golf i Finland til august.

Resultater
DM-A (1. og 2. runde samlet – 36 huller)
1. Hans Elgaard – Par (144 slag)
2. Lasse Emil Nielsen – +19 (163 slag)
3. Jannik Kusk – +25 (169 slag)
4. Søren Clausen – +28 (172 slag)
5. Lasse Beckhe – +52 (196 slag)
6. Thomas Olsen – +53 (197 slag)
7. Tommy Andersen – +66 (210 slag)