COBE Arkitekter vandt arkitektkonkurrence om Holbæk Arena

Sådan ser Holbæk Arena ud når det står færdig, ifølge vinderen af arkitektkonkurrence COBE Arkitekter. Grafik: COBE Arkitekter.

Det blev arkitektfirmaet COBE Arkitekter, der løb mod sejren i en arkitektkonkurrence som kommunen har udskrevet om Holbæk Arena.

Opgaven bestod i´at give et bud på en masterplan med et overordnet arkitektonisk koncept for et nyt idræts- og aktivitetscentrum i det sydvestlige Holbæk.

Den opgave løste COBE bedst af de i første runde fem og i anden runde tre firmaer, der deltog i konkurrencen.

– COBE’s bud er spændende arkitektonisk, det er idræts- og aktivitetsfagligt meget velfunderet og det leverer et godt bud på, hvordan vi kan bygge et idræts- og aktivitetscenter, der lever op til fremtidens krav, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Foreningerne på banen igen
Ideen til Holbæk Arena kommer oprindeligt fra foreningerne. De har skabt opmærksomhed om projektet og de har i høj grad deltaget i den proces, der gik forud for udskrivningen af arkitektkonkurrencen. Nu skal de på banen igen, mener borgmesteren.

– Vi har fået et overordnet koncept for udviklingen af Holbæk Arena, og vi har fundet det team, der skal stå for det videre arbejde. Men det endelige udseende og funktionerne i Holbæk Arena skal stadig udvikles yderligere. Derfor spiller foreningerne også en helt afgørende rolle i den arbejdsproces, vi nu sætter i gang, siger Søren Kjærsgaard og fortsætter:

– Vi har skitsen til et fantastisk spændende projekt, som vi glæder os rigtig meget til at realisere sammen med foreningerne.

Helt centralt i det arkitektoniske koncept er en række såkaldte loops, som binder de forskellige faciliteter på arena området sammen og som så samtidig skal invitere til aktiviteter undervejs. I kombination med et byggesystem af limtræsstammer udgør loopet en fleksibel struktur, der kan udformes på mange forskellige måder.

– Foreningerne skal ind over og vi skal snakke meget mere med COBE og de andre gode kræfter, der er med på projektet. Arbejdet med at realisere visionen om et stort samlet idræts- og aktivitetscenter i Holbæk Kommune går i gang med det samme, siger Søren Kjærsgaard.

COBE har udarbejdet vinderprojektet sammen med Vilhelm Lauritzen Arkitekter, ACT og Rambøll.

Denne artikel er publiceret den 18. juni 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply