2. marts 2024
Josephine Igen med de herlige hunde. PR Foto: Cirkus Baldoni

Josephine Igen med de herlige hunde. PR Foto: Cirkus BaldoniCirkus Baldoni slår teltdugen til side og byder velkommen til årets forestilling.

Det lille hyggelige cirkus er ude på sommerturné og lægger vejen forbi Tølløse tirsdag aften. Det var meningen at man ville have lavet en forestilling i Vipperød mandag aften, men på grund af for få forudbestillinger er forestillingen blevet aflyst. Men så er der altså mulighed for at se cirkus i Tølløse i stedet

Cirkus for hele familien
I Cirkus Baldoni satser de på at være et ægte familiecirkus.

– Når vi vælger et nummer, lægger vi stor vægt på at det fanger alle aldersgrupper og vi tilpasser de enkelte numre, så de ikke bliver for lange og interessen derfor forsvinder hos de mindste. Vi vælger ikke kun numrene ud fra artisternes kunnen, men i lige så høj grad ud fra artisternes glæde og interesse for det, de laver og deres lyst til at skabe en god stemning, både i og uden for manegen, fortæller cirkusdirektør Baldoni.

Og det er i det hele taget masser for hele familen:

Der går ”total ged i den” med masser af springglade geder og ikke nok med det, der er også masser af hunde og selvfølgelig et bredt udbud af dygtige artister, morsomme klovner og den frække løve Leonardo.

Forestillingen byder også på springende geder. PR Foto: Cirkus Baldoni.
Sjove dyr
Årets dyreoplevelse står den tyske familie ved navn Igen for. Deres første nummer er med intet mindre en 9 frække hunde, der på én gang indtager manegen og laver de herligste hundekunstner. Familiens andet nummer er i bedste tyrolerstil med 9 herlige geder, der klatrer, balancerer, hopper gennem ringe og går på bagbenene som var det hele en leg. Familien Igen betragtes som Europas bedste gededressører og har optrådt i de allerstørste cirkus.

Fantastiske artister
Fra Bulgarien viser duoen Veselka & Nedyalko det ypperste inden for adagio – en disciplin, hvor artisterne løfter og balancerer med hinanden, hvilket kræver meget styrke og timing. Veselka – den kvindelige halvdel af duoen – udfører også et imponerende håndstandsnummer hvor hun udfører tricks, der aldrig før er set i Danmark.

Pigerne vil uden tvivl blive imponeret, når de ser, hvad man kan med hula hoop ringe, mens drengene nok mere er til den ægte sabelbalancekunstner Miss Melina, som i bedste piratstil balancerer med knive og sabler. Et farligt nummer man ikke skal prøve at efterligne. De voksne bliver ikke glemt og de må gerne grine med, når der bliver budt op til eksotisk dans med en underskøn mavedanserinde (siger hun selv), som på fornøjelig vis udfordres af en ildslugende mandlig mavedanser.

Sjove klovner
Ingen cirkusforestilling uden klovner. I år er det den russiske duo Kapitanski, der står for lattergarantien. Rusland har tradition for at uddanne nogle af de sjoveste klovner i verden og Kapitanski er ingen undtagelse. Deres entréer er anderledes, gennemtænkte og frem for alt sjove, rigtig sjove. I Baldoni´s forestillinger er der også tradition for nogle skøre og anderledes indslag. Dette bliver publikum heller ikke snydt for i år, det skal ikke røbes her hvad det er, men det bliver helt sikkert crazy.

Totalcirkus
Cirkus Baldoni vil gerne give publikum flere oplevelser end selve forestillingen, så det er en god ide at komme i god tid. Rundt om på cirkuspladsen er der nemlig opstillet spændende plancher om cirkuslivet, dyrene, artisterne, hvordan man rejser teltet og meget mere. Der er også en konkurrence med spørgsmål, som alle aldre kan deltage i, hvor man skal rundt på pladsen for at finde svarene. Alt sammen aktiviteter, der gør det til en totaloplevelse at gå i Cirkus Baldoni.

Info:
Cirkus Baldoni
Dato: Tirsdag d. 18. juni 2013, kl. 18.00
Sted: Sønderstrupvej, Tølløse.
Billetter: Telefon: 20 86 60 10 eller på www.baldoni.dk

Cirkus Baldoni vender tilbage til vores område i juli: Orø – søndag d. 14. juli, Udby mandag d. 15. juli.

Denne artikel er blevet rettet d. 16.06.2013 kl. 23.00 efter oplysninger fra Cirkus Baldoni om, at man har aflyst forestillingen i Vipperød og i stedet laver en forestilling i Tølløse