25. februar 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev fra formanden for Socialistisk Folkeparti i Holbæk:

Falske fortællinger fra S
Jeg er faktisk ked af at sige det, men det mest forudsigelige i forbindelse med Louises beslutning om ikke at genopstille for SF i Holbæk har været Socialdemokraternes reaktion.

Sine Agerholms, Allan Andersens og Carsten Finks læserbreve 7/6, 10/6 og 12/6 baserer sig alle på to falske fortællinger.
Den ene er, at der var et alternativ ved sidste konstituering. Nej, sandheden er, at S gennem sin valgkampagne skubbede resten af byrådet i armene på hinanden. S-SF-R-muligheden, vi havde talt med S om, forpurrede S endegyldigt ved kort før valget at gøre sig grundigt uvenner med R.

Da valgnatten indtrådte, var der næppe andre end Socialdemokraterne selv, der troede på, de kunne konstituere sig med et eller flere borgerlige partier.

Sine bragte bagefter en historie til torvs om, at hun havde forhandlet seriøst med Kenny Jensby (K).
Men ville Sine have fået Kenny, som nu stiller op for LA, til at hæve kommuneskatten trods det skattestop med sanktioner, den daværende regering havde indført?

Det bringer os til den anden falske fortælling, som handler om, at der har været et reelt alternativ til den politik, der har været ført. Vi skulle, skriver Sine, have gået investeringsvejen frem for nedskæringsvejen.
Ja, selvfølgelig skal vi da investere i fremtiden, i børn, i forebyggelse, i energibesparelser, i renoveringer og nye institutioner etc. Vi er i fuld gang (og nogle af investeringerne, som samtidig skaber lokal beskæftigelse, kalder Sine gudhjælpemig for prestigeprojekter). Men for at kunne investere skal der skaffes penge gennem bl.a. struktur- og kapacitetstilpasninger. Tilpasninger er også nødvendige for at undgå, at vi igen skal lave nedskæringer. Tilpasningerne skal ske således, at løsningerne også peger fremad.

Socialdemokraternes kreative bidrag hertil har været minimalt. S har gennem perioden været imod forandringer. Og vi har ikke set invitationer fra S med et reelt politisk indhold.

Bilder man vælgerne ind, at alt kan løses med en skattestigning (på hvor mange hundrede millioner?), pådrager man sig en løftebrudskampagne efter valget. Den virkelighed, der gælder for resten af landets kommuner, gælder også for Holbæk.
Venstrefløjen svigter ikke mindst børnene, de ældre og de svageste, hvis den fravælger at arbejde med at udvikle kommunen på det økonomiske grundlag, der er.

I dette arbejde skal vi inddrage og tage hensyn til forældre, brugere, pårørende etc., nuværende som kommende – og personalet. Interesserne stemmer ikke altid overens, heller ikke med kommunens økonomi. Men naturligvis, Allan Andersen – lad mig omskrive det radikale valgslogan fra sidste folketingsvalg om økonomerne: ”Vi lytter. Også til fagforeninger”!

Svend Aage Larsen, formand for SF Holbæk