26. februar 2024

Har du en ulovlig kniv? En pistol? eller måske en panserværnsraket? – Så kan du snart aflevere dine våben til politiet, uden at risikere at få en sag på halsen.

Fra den 1. juni til den 1. juli er der frit lejde til at aflevere de ulovlige våben på landets politistationer.

Den 1. juni sidste år blev det ulovligt at besidde et luft- eller fjedervåben med en kaliber større end 4,5 mm. Personer, der på det tidspunkt allerede ejede et sådant våben, kan dog få lov at beholde det, hvis de bare anmelder det til politiet inden 1. juni 2013.

Dermed giver frit lejde-aktionen borgerne mulighed for at aflevere de våben, som de ikke har nået at få anmeldt til politiet.

Selv om formålet er at indsamle ulovlige luft- og fjedervåben, så er det alle former for våben, våbendele, ammunition og eksplosivstoffer, der kan afleveres anonymt. Det gælder således også ulovlige knive.

Har man våben, man ønsker at aflevere, skal det gøres på nærmeste politistation. Ligger man inde med ammunition eller eksplosivstoffer, bør man dog kontakte politiet først for at aftale, hvordan afleveringen kan foregå så sikkert som muligt.

Sidst, politiet havde en frit lejde-aktion, var i 2009. Her blev der afleveret i alt 9.589 våben.