Tyske tropper besætter Nyvang

I denne weekend kan man opleve besættelsestiden i Andelslandsbyen Nyvang. Foto: Rolf Larsen.


Det er 73 år siden, at tyske tropper overskred den dansk-tyske grænse og besatte landet. I denne weekend, kan man opleve besættelsestiden i Andelslandsbyen Nyvang i et imponerende totalteater.

Et stort antal tyske soldater ankommer i tidstypiske køretøjer som lastbiler, kübelwagen, motorcykler og sågar en panservogn. Husene behænges med krigstidsplakater, der oprettes flyverskjul og overalt vil man opleve den særlige duft af tørvene, der brænder i kakkelovne og komfurer.

Alle besøgende udstyres de besøgende med smør-, sukker- og kaffemærker, der er strengt nødvendige, for at købe smørrebrød, wienerbrød eller en tår kaffe. Og skulle man mangle, så må man opsøge sortbørshandleren og tiltuske sig yderligere rationeringsmærker.

På vejen kører biler med gasgenetorer eller – hvis der ikke er anden mulighed – med forspændte heste.

Billedet af krigstidens Danmark i landsbyen fuldendes, når de besøgende bærer kongemærker i stedet for de sædvanlige adgangsmærker og avisdrengen sælger nyheder om krigens gang ude og hjemme. Alt dette er dog kun bagtæppet for en dramatisk historie inspireret af autentiske begivenheder fra besættelsen.

Du kan få et indtryk af alt det spændende der venter i vores web-tv indslag fra 2011 Frikorps Danmark i Andelslandsbyen.

Denne artikel er publiceret den 4. maj 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply