25. februar 2024

Statsminister Helle Thorning-Schmidt meddelte på et pressemøde klokken 10 i Statsministeriet, at der nu gribes ind i konflikten mellem KL og lærerne.

Regeringen fremsætter i eftermiddag et lovforslag, som det forventes at et flertal af medlemmerne i Folketinget vil stemme for.

Hvis lovforslaget vedtages, så det kan træde i kraft på lørdag betyder det, at undervisningen kan genoptages på de skoler og uddannelsesinstitutioner, der siden begyndelsen af april har været berørt af lockouten.

– Vi er nået til det punkt hvor regeringen mener det er nødvendigt at gribe ind, så vores børn og unge kan komme i skole igen, sagde den socialdemokratiske statssminister på pressemødet og mente at man med indgrebet fremover sidestiller

Skriftlige afgangsprøver udskydes
børne- og undervisningsminister Christine Antorini meddelte allerede i går, at man vil udskyde de skriftlige afgangsprøver for 9. og 10. klasse eleverne. Men der blev ikke sat dato på. Det gjorde Statsminister Helle Thorning-Schmidt tilgengæld på pressemødet. Prøverne skulle have været afholdt fra den 2. – 16. maj. De flyttes nu til 13. – 23. maj i stedet.