26. februar 2024

Så tager vi en dag mere med bussen mellem Orø og Holbæk. Foto: Jesper von Staffeldt.

Så tager vi en dag mere med bussen mellem Orø og Holbæk. Foto: Jesper von Staffeldt.

Holbæk-Orø færgen bliver ikke klar til sejlads lørdag.

Orøfærgen er på værft i Sæby på Ærø i denne uge, og skulle efter planen genoptage sejladsen på lørdag. Men da man skulle skifte gulvbelægningen i det såkaldte evakueringsrum mellem de to passagerkabinner opdagede man at isoleringen var fugtig og stålpladen under så temmelig rusten ud. Så der måtte afses ekstra tid til også at skifte stålpladen i dørken. Årsagen til denne vandskade skyldes formentlig et utæt vandrør i toilettetrummet.

Bussen fortsætter derfor med at køre mellem Orø og Holbæk via Østre Færge lørdag med. Søndag er færgen tilbage i drift.