25. februar 2024

Bruttoledigheden i Holbæk Kommune er på 5,35%. Det er under landsgennemsnittet på 6% og den laveste i Vestsjælland.

– Tallene viser, at vi har klaret os godt igennem krisen. Vores virksomheder har haft det svært, men har kæmpet hårdt, og samtidig har vi ført en meget aktiv beskæftigelsespolitik. Det er en stor del af forklaringen på de fine tal, siger Kenny Jensby (I), der er formand for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse i Holbæk Kommune.

Sammenligner man med nabokommunerne, så klarer Holbæk sig godt. Ledigheden i Odsherred Kommune er på 7,83%, i Kalundborg er den på 7,49%, Ringsted har en ledighedsprocent på 6,67% og i Sorø Kommune er den på 6,78%.

Faktisk klarer Holbæk sig godt sammenlignet med hele Sjælland. I Lejre og Roskilde samt omkring København og i dele af Nordsjælland er ledigheden lavere end i Holbæk. Men kigger man syd- og vestpå har Holbæk Kommune den laveste ledighed.

– Både de jobsøgende og de lokale virksomheder har formået at udnytte vores placering tæt på hovedstaden og de gode forbindelser til resten af Sjælland. Det er meget positivt, siger Kenny Jensby og fortsætter:

– Ledigheden er stadig for høj, så vi har en stor opgave foran os. Men når bøtten vender for alvor, har vi et godt udgangspunkt for at få ledigheden helt i bund.