Holbæk Arena: Tre firmaer videre i arkitektkonkurrence

Der var fem firmaer til at starte med i arkitektkonkurrencen for Holbæk Arena, men nu er der tre tilbage, når konkurrencen går ind i sin anden fase.

Dommerkommiteen har fravalt forslag fra Dorte Mandrup Arkitekter og 3XN, mens Arkitema, COBE arkitekter og Henning Larsen arkitekter stadig er med.

Borgmester Søren Kjærsgaard er medlem af dommerkomiteen. Da konkurrencen stadig løber, kan han ikke sige noget om indholdet af de enkelte forslag. Overordnet siger han dog:

– Vi har fået nogle fantastisk spændende forslag ind. De har selvfølgelig hver især deres fordele og ulemper, og derfor har det heller ikke været nogen nem opgave at vælge. Men i sidste ende går vi nu videre med tre forslag, som bedst kan indfri vores store ambitioner for projektet.
Konkurrenceforslagene blev i den første fase bedømt på deres arkitektoniske, funktionelle og tekniske løsninger på konkurrenceprogrammets krav samt projekternes overholdelse af de økonomiske rammer.

Konkurrencens anden fase
Nu begynder arkitektkonkurrencens anden fase, hvor dommerkomiteen og de tilknyttede rådgivere har mulighed for at gå i dialog med hvert enkelt firma og udvikle forslagene yderligere.

– I forbindelse med store projekter som dette vil der altid være noget, som både firmaer og dommere har brug for at være skarpere på. Her er det perfekt, at vi kan forhandle med hvert enkelt firma, siger Søren Kjærsgaard.

Den videre proces
Efter to runder med forhandlinger skal virksomhederne aflevere de udviklede bud den 14. maj 2013. Herefter skal budene evalueres frem til midten af juni. Den 18. juni udstilles det vindende projekt på det gamle rådhus i Holbæk, hvorefter der igangsættes en planproces med en høringsfase.

Denne artikel er publiceret den 5. april 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply