25. februar 2024

Jørgen Jørgensen og Søren Wolstrup i studiet på HAVision i Holbæk under optagelsen af udsendelen: Fra seriehold til landshold i 1989. Foto: TV Vestsjælland.

Jørgen Jørgensen og Søren Wolstrup i studiet på HAVision i Holbæk under optagelsen af udsendelen: Fra seriehold til landshold i 1989. Foto: TV Vestsjælland.
TV Vestsjælland sender en portrætudsendelse om Holbæks første landholdsspiller og måske bedste spiller gennem tiden, Jørgen Jørgensen.

Jørgen Jørgensen, der spillede med nr. 8 på ryggen, nåede 477 kampe på HB&Is førstehold og han debuterede på det danske A-landshold i 1966 mod Finland, hvor hvor Danmark tabte 1-2, men det var Jørgen der scorede for Danmark på hovedstød.

Holbækspilleren var også med, da Holbæk i 1975 blev nr. to i Danmarksturneringens 1. division og fik sølvmedalje og da HOlbæk B&I to år i træk – 1975 og 1976 – var i landpokalturberingens finale men desværre tabte begge gange. Først til Vejle 0-1 og så til Esbjerg
1-2, hvoR Jørgen scorede på straffespark.

– Jørgen Jørgensen er vel Holbæks bedste spiller gennem tiden, siger Søren Wolstrup der for 23 år siden lavede en TV udsendelse om Holbæks første landholdsspiller.

Udsendelsen om Jørgen Jørgensen blev sendt i 1989 og 1990 på den lokale TV station, kanal 37, der var oprettet af Holbæk Amts Venstreblad, hvor Søren Wolstrup dengang var chef for avisafdelingen. u 23 år efter genudsender TV Vestsjælland, hvor Wolstrup i dag laver TV, historien om holbækdrengen der nåede sit største ønske, at løbe på banen i de rød-hvide farver, høre nationalmelodien og score for Danmark.

Udsendelsen kan ses tirsdag d. 2. april kl. 08.00, kl. 16.30 og kl. 21.00 på på Yousee, kanal 96, tdc, kanal 22, på Boxer, kanal 41 og på egen antenne.