2. marts 2024

Dansk Boldspil-Union ophævede mandag samarbejdsaftalen med Dansk Fodbolddommer-Union.

Ophævelsen sker fordi DFU har krævet en forhøjelse af det beløb, som dommerne får for at dømme en kamp. Da forhandlingerne ikke gav restultat, varslede dommerne i slutnignen af februar strejke pr. 31. marts.

Men nu har bestyrelserne i DBU og medlemsorganistationerne Foreningen af Lokalunioner og Divisionsforeningen ophævet aftalen med DFU, fordi man ikke mener at det er rimeligt at at fortsætte forhandlingerne og samarbejdet med DFU under trusler om at forhindre gennemførelsen af de tusinder af fodboldkampe i landets mange turneringer, som starter den kommende måned.

Juridisk betragter DBU truslen om en konflikt som en væsentlig misligholdelse af de indgåede aftaler.

DBU’s formand, Allan Hansen, vurderer, at ophævelsen af samarbejdsaftalen med DFU er et beklageligt men nødvendigt skridt.

Som konsekvens af ophævelsen af aftalen med DFU vil DBU og lokalunionerne nu selv byde dommerne velkommen. Ikke mindre end 3.000 dommere er der brug for, til at dømme i de omkring 100.000 kampe i rækkerne under herrernes 2. division og kvindernes 1. division.

DBU tilbyder en omkostningsgodtgørelse for en 90 minutters breddekamp på 207 kroner i 2013. Til sammenligning krævede DFU 218 kroner for en kamp. Men det var mere end DBU ville gå med til.

Læs også: Dommerstrejke kan ramme lokale fodboldhold