15. april 2024

Hoblæk GF får nu papir på de kan noget med børnegymnastikken. Foto: Martin Guld Fotografi.

Den 16. marts får Holbæk GF papir på, at de kan noget med gymnastik og børn. Den dag bliver foreningen nemlig officielt certificeret som en forening med Kvalitet i Børnegymnastikken under Danmarks Gymnastik Forbund.

God gymnastiktræning for børn handler, ifølge Danmarks Gymnastik Forbund, om at hjælpe hvert enkelt barn et skridt videre i den motoriske udvikling. Det sker ved at vælge træningsøvelser, som passer til det enkelte barns niveau og ved at sikre et højt aktivitetsniveau i træningen – for det er hverken sjovt eller udviklende at stå i kø.

Den er de helt med på i Holbæk GF, hvor alle børnetrænerne har været på kursus, deltaget i træningsworkshop og lært om børns sansemotoriske udvikling. Suppleret med et træningshæfte og en DVD om børnegymnastik, har foreningens børnetrænere nu både de pædagogiske og gymnastiske redskaber, der kan sikre de 5-8 årige børn den bedst tænkelige gymnastiktræning.

Papir på kompetencerne
Ved forårsopvisningen lørdag den 16. marts, får Holbæk GF så officielt papir på sine nyerhvervede kompetencer, når Danmarks Gymnastik Forbund officielt certificerer foreningen som en gymnastikforening med Kvalitet i Børnegymnastikken.

– Projektet har været et godt arbejdsredskab for de fleste trænere på foreningens børnehold, siger Anders Pedersen, ansvarlig for børnegymnastikken i foreningen, og glæder sig samtidig til at byde nye som ”gamle” børn i lokalområdet velkommen.

Fakta om Kvalitet i Børnegymnastikken
Kvalitet i Børnegymnastikken er udviklet af Danmarks Gymnastik Forbund og har til formål, at fremme børnegymnastikken og give den et løft, så den fra start til slut fokuserer på børnenes motoriske udvikling.

31 gymnastikforeninger er foreløbigt certificerede og endnu 25 er på vej i 2013.