25. februar 2024

Tilsynsfolk fra alle kommuner i Region Sjælland var med ved det første møde hos Socialtilsyn Øst i Holbæk Kommune.

Mellem 50 og 70 sjællandske tilsynsmedarbejdere starter sidst på året som ansatte i det kommende Socialtilsyn Øst. Repræsentanter for tilsynsfolkene har nu været på besøg for at få en rundvisning på det kommende hovedkontor, der ligger på Anders Larsensvej 1 i Holbæk.

Socialtilsyn Øst overtager senere på året tilsynet med botilbud, opholdssteder, plejefamilier, døgninstitutioner, plejefamilier og andre sociale tilbud i Region Sjællands kommuner.

De enkelte kommuner skal ikke længere kontrollere både egne og andre sociale tilbud i kommunen. Tilsynsfolkene slipper dermed for deres nuværende dobbeltrolle, som f.eks. opstår, når kommunen kontrollerer kommunens sociale tilbud.

Håndværkerne får travlt
Efter rundvisningen blev gæsterne samlet på Holbæk Rådhus, hvor direktør Kenn Thomsen fortalte om den aktuelle status. Han orienterede bl.a. om, hvordan Socialtilsyn Øst vil samarbejde med kommunerne.

Håndværkerne får travlt, før de 620 m2 kan tages i brug. Bygningen er 100 år gammel og trænger til opdatering. Når håndværkerne har gjort deres, kan de mange medarbejdere glæde sig til at arbejde i historiske rammer – med moderne teknologi.

Socialtilsyn Øst vil desuden oprette en filial i Nykøbing Falster. Den bliver kontor for de medarbejdere, der udfører tilsyn i den sydligste del af Region Sjælland. Holbæk Kommune har endnu ikke fundet den rigtige bygning, men arbejder på sagen.