Rektor: Lærer-formand bør ikke skræmme unge fra at tage uddannelse

Rektor på læreruddannelsen mener, at lærerformand Anders Bondo Christensen ikke bør skræmme unge fra at tage uddannelse. Arkivfoto: Rolf Larsen


Rektor Ulla Koch fra University College Sjælland, der udbyder læreruddannelsen på Sjælland – og altså også i Holbæk – mener, at det et kortsigtet, når lærerforenignens formand Anders Bondo Christnen anbefaler unge at fravælge læreruddannelsen på grund af arbejdstidsaftalen.

Ulla Koch mener, at læreruddannelsen peger frem mod et job på arbejdsmarkedet i mange år. Hen mener også, at den nye læreruddannelse giver de studerende mulighed for at skabe sig en personlig profil til jobbet som lærer i fremtidens folkeskole. Samtidig udvikler reformen af folkeskolen børnenes skolegang og ændrer rammerne for undervisning. Det er derfor en spændende tid at uddanne sig til lærer og senere arbejde i folkeskolen, mener Ulla Koch, der er rektor på University College Sjælland.

I går sagde formanden for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen, at han ikke vil anbefale unge at tage en uddannelse som folkeskolelærere, hvis en ny arbejdstidsaftale bliver gennemført, som Kommunernes Landsforening ønsker det.

– Men det er et vældig kortsigtet perspektiv, Anders Bondo leverer. De studerende, der begynder på uddannelsen i 2013 skal fungere på arbejdsmarkedet i 20, 30 eller 40 år. Der vil altid være diskussioner om, hvordan folkeskolen skal udvikle sig, men det må ikke skygge over de mange muligheder og perspektiver en uddannelse til lærer giver. Derfor er det væsentligt også at kigge på det lange perspektiv, når man vælger uddannelse og ikke lade en konflikt mellem KL og lærerforeningen lige nu være afgørende for sin fremtid på arbejdsmarkedet, fastslår Ulla Koch.

– Det er stadig en god mulighed at tage læreruddannelsen. Vi ser en gejst og en initiativrigdom hos vores studerende, som skal være med til at løfte kvaliteten på skoleområdet, og vi har tillid til at de gør det, siger Ulla Koch.

Et job i folkeskolen byder på udfordringer
Debatten mellem KL og Danmarks Lærerforening har ikke rokket ved lærerstuderende Jannick Søren Knudsens ønske om at blive lærer. Han ser frem til at komme ud i job.

– I min verden er lærerjobbet et af de mest betydningsfulde job i Danmark. Det er et job med ansvar. Jeg har mulighed for at påvirke børnenes og landets fremtid, og jeg er med til at skabe individer i løbet af deres grunduddannelse. Der er ikke noget mere udfordrende end at tage hånd om 28 elever, der alle har forskellige behov for læring, fortæller Jannick Søren Knudsen. Han er bevidst om, at et job som lærer i folkeskolen vil byde på forandringer og udfordringer, og han føler sig parat til det:

– Samfundet udvikler sig hele tiden, og vi bliver nødt til at følge med uddannelsesmæssigt og personligt. Det er en spændende udfordring, siger Jannick Søren Knudsen.

Denne artikel er publiceret den 6. marts 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply