20. maj 2024

Det har ikke været så nemt at komme af med de lokale forsamlingshuse, som politikerne i Holbæk Byråd godt kunne ønske sig. Det indrømmer Formanden for Udvalget for Kultur og Fritid, Emrah Tuncer overfor Holbaekonline.dk

Især forsamlingshusene i Hagested og på Orø, har voldt problemer. Men nu er Hagested Forsamlinghus solgt for en krone. Et salg af Orø Forsamlingshus er dog ikke umiddelbart forestående.

– Problemerne har været større end jeg havde regnet med. Der har været vidt forkskellige udfordringer og sammensætninger og vi burde have løst det for længe siden. Det har ikke været godt nok fra kommunens side. Jeg kan godt garantere, at vi har løst det inden valget – det kræver dog en god dialog fra begge sider, siger Emrah Tuncer til Holbaekonline.dk

Forsamlingshuset på Orø er bygget sammen med det lokale plejecenter og kan derfor ikke umiddelbart sælges:

– På Orø skal der ske en udmatrikulering, da det jo er forbundet med plejecenteret. Derfor skal der også skal sættes en brandvæg op, fortæller Emrah Tuncer.

‘Suppe, steg og is’ er ikke en kommunal opgave
På spørgsmålet om salg af forsamlingshusene har været en ‘kæphest’ for den radikale politiker, svarer han:

– Jeg ved ikke om det var en af mine kæpheste, men jeg synes ikke, at det er en kommunal opgave at give støtte til huse, som ikke gør noget for borgere og foreninger, men er mere interesseret i “suppe, steg og is”- arrangementer. Jeg vil gerne støtte aktiviteter i husene som er til gavn for foreninger og borgere, men ikke private fester.

– Jeg holder stadig fast i, at forsamlingshusene skal købes for 1 kr. og kan ikke lejes – og slet ikke til kommerciel drift. Hvis forsamlinghusenes bestyrelser ikke vil købe for 1 kr., vil husene blive sat til salg på markedsvilkår, slutter Emrah Tuncer.

2 thoughts on “Emrah Tuncer om forsamlingshus-salg: Vi burde have løst det for længe siden

  1. Det ser sort ud for forsamlingshusene i Holbæk kommune. Nu har Søndersted forsamlingshus meddelt de lukker og slukker. Man kan ikke få nye kræfter til at drive det videre, og i 2012 kom man ud med et underskud. Her på Holbaekonline.dk venter vi som mange andre Orøborgere spændt på , hvad der skal ske med øens forsamlingshus. Mon det bliver : Vi venter på Gordot ?

  2. Sidste, sidste Nye : Under pressemødet
    Post Danmark rundt på Holbæk gl. Rådhus fik Deres udsendte tid til at interviewe
    formanden for kultur & fritid Emrah Tuncer.
    Interviewet bringes senere i dag, men jeg kan da røbe, at har det indtil nu set sort ud for Orø forsamlingshus, så bringer interviewet ikke noget opløftende

Comments are closed.