19. april 2024

Lene Andersen viser her et af sine billeder i forbindelse med forstudierne til et videoportræt. Foto: Jesper von Staffeldt.

Lene Andersen viser her et af sine billeder i forbindelse med forstudierne til et videoportræt. Foto: Jesper von Staffeldt.
Normalt her på Holbaekonline.dk reklamerer man ikke for en film, man endnu ikke har produceret. Men ingen regler uden undtagelser.

Selv overskriften på filmen er endnu ikke fundet; Skal den hedde: ‘Portræt af en multikunstner’, ‘100g kærlighed’, ‘Maden har inspireret mig’, ‘hold det på amatørniveau’…. Der er mange muligheder.

Holbaekonline. dk har sat sig for at lave en lille portætfilm af Lene Andersen på Orø. Mange uden for Orø kender også Lene Andersen, ikke som kunstner, men som den person som ‘truede’ borgmester Søren Kjærsgaard med at hun og 50 andre orø-kvinder ville overnatte hos Holbæks borgmester, hvis man strøg de sene aftenafgange for Orøfærgen. Det blev gud ske lov for alle parter ved truslen.

Lene Andersen kom til Orø for over 25 år siden og boede først i et sommerhus, indtil hun for et par år siden flyttede til Elnebjergvej. Hun er uddannet og har arbejdet i mange år som smørrebrødsjomfru, og maden har inspireret hende mange gange i sit kunstneriske virke.

Kunstnerisk virke er måske ikke det udtryk Lene vil anvende, hun kalder sig ikke kunstner, men billedskaber. Rart med lidt beskedenhed, for tit oplever man personer både på Orø og andre steder, som kalder sig kunstnere – det er ikke nogen beskyttet titel som f.eks. civilingeniør – men hvor vi andre har lidt svært ved at se det kunstneriske.

Da Deres udsendte medarbejder ligesom hovedparten af øens befolkning ikke har den store viden og interesse i kunst, har jeg taget min bedre halvdel med til forstudierne til filmen, så når vi mødes med Lene Andersen til filmoptagelserne i begyndelsen af denne måned, nøjes jeg pænt med at blive bag kameraet.

Se det lille slideshow herunder fra vores for-møde med Lene Andersen fra Orø.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.