20. maj 2024

Der vil blive udsendt nye sygesikringskort til Orøborgerne med Orø tilbage i adressen som erstatning for de andre nye sygesikringskort, hvor Orø er pillet ud af adressen. Foto: Jesper von Staffeldt.

Der vil blive udsendt nye sygesikringskort til Orøborgerne med Orø tilbage i adressen som erstatning for de andre nye sygesikringskort, hvor Orø er pillet ud af adressen. Foto: Jesper von Staffeldt.
Nej Deres udsendte medarbejder på Orø har desværre ikke skrevet et “nye” for meget i overskriften.

På Orø har man ligesom i det øvrige Danmark fået nye sygesikringskort, men her var fjernet stedbetegnelsen Orø, på nær for 46 husstande, som stadig fik liv at beholde navnet Orø.

Deres udsendtes nye adresse blev i følge sygesikringskortet : Jesper von Staffeldt, Brønde 4300 Orø, andre har fået stednavnet Bybjerg, andre igen Salvig osv.

Pludselig var Isefjordens perle ikke mere Isefjordens perle, sådan rent postmæssigt, men syv mindre dele under postnummeret 4300.

Det har faldet en del del Orøborgere for brystet, som har kontaktet Holbæk kommune, og fået et noget svævende svar. En af dissse er Regionsmedlem Nicolai Nicolaisen (A) som bor på Orø. Han er særdeles utilfreds med den nye ordning, dels af peronlige årsager og dels fordi han repræsenterer Region Sjælland, som intet har at gøre med de nye tiltag.

– Det er upraktisk, fortæller Nicolai Nicolaisen til Holbaekonline.dk:

– fordi man dels bruger et sygesikringskort som identitetskort, og dels er det sådan, at jeg tit bestiller varer på nettet. Hvis jeg skriver min nye postkorrekte adresse uden Orø som stednavn og kun delbetegnelsen Nørre Stænge, kan jeg risikere , at hvis man ikke kan se det er en ø, så strander pakken i Holbæk havn, fordi det private firma som bringer pakken ud, ikke har fået betaling for sejlladsen og den videre udbring på Orø.

Her på Holbaekonline.dk har vi undersøgt hvor “aben” i denne sag skal anbringes, og det må nok være i Holbæk administration, oplyser adresseansvarlig Ole Nielsen. KL (Kommunernes Landsforening) og regeringen indgik en aftale om en såkaldt digitaliseringsstategi af alle adresser i Danmark, og herunder besluttede man at bruge supplerende bynavne fordi kommunerne er blevet færre og større. Det betød for Orø, at man fik syv supplerende bynavne (heri inkluderet nogle husstande stadig får lov at beholde navnet Orø).

Man har bl.a konsulteret forskellige lokalhistoriske arkiver i forbindelse med at finde det rigtige supplerende bynavn.

– Men vi erkender at man nok skulle have beholdt fællesnavnet Orø, siger Ole Nielsen.

Nu rådes der så bod på det. På Orø får man nu nye – nye – sygesikringskort Deres udsendte medarbejders nye adress i PPR-registret bliver : Jesper von Staffeldt, Brøndevej 43 , Brønde Orø, 4300 Holbæk

3 thoughts on “Nye, nye sygesikringskort på Orø

 1. I bund og grund, er jeg faktisk glad for at “der rådes bod” så at sige, selvom det koster lidt flere penge for kommunen – mange bække små og alt det der, i disse tider. Men Orø er jo lige så meget en del a min (vel vores alles) identitet, som det er med mit arbejde og min fritid.

  Så det nye, nye kort bydes velkomment her.

 2. Det er godt gået, at vi får vor fælles identitet som Orø-boere tilbage !!

  Der er yderligere en praktisk “forhindring” for nye fremtidige beboere, som kunne tænke sig at slå sig ned på Isefjordens Perle, at de “nye” adresser, hvor Orø er opdelt i 7 områder betyder, at man ikke kan søge på stedbetegnelsen Orø på http://www.boligsiden.dk.
  Jo – det kan man selvfølgelig godt, men det giver p.t. en resultatliste på 11 boliger. Hvis man derimod anvender boligsidens nye værktøj, hvor man manuelt indtegner Orø som et areal, så får man det mere korrekte antal huse til salg på p.t. 19.

  Og så er udvalget for de forhåbentlig nye beboere jo noget større.

  Så de såkaldte nye adresser har altså også denne praktiske “bagdel” for ø-boerne.

  Så godt gået holbaekonline, at I tog sagen op.

Comments are closed.