21. maj 2024

To unge gæster på øen smadrede ruden på denne scooter. Foto: Jesper von Staffeldt.

To unge gæster på øen smadrede ruden på denne scooter. Foto: Jesper von Staffeldt.

Selv om Orø er beskyttet på alle sider af vand, så lever Isefjordens perle ikke som på Frode Fredegods tid: Her er både krybskytteri og hærværk.

Førstnænte skyldes en person inden-øs, den sidstnævnte skyldes personer uden-øs.

Natten til lørdag begik to yngre personer efter alt at dømme hærværk mod en scooter-bil parkeret på Orø Havn og samtidig smed de rundt med nogle parkerede cykler på havnen.

Sognefoged Henrik Iversen tog ud til et sommerhus for at finde de to unge mennesker som havde taget den sidste færge fra Holbæk fredag aften.

Han fandt dem ikke, men blev ringet op af færgepersonalet, og Henrik Iversen tog hen til Orøfærgen, hvor han traf de mistænkte. Efter en snak tog de to unge færgen mod Holbæk, hvor politiet var mødt frem. Vi følger sagen her på Holbaekonline.dk

Krybskytte ved Børrehovede
Ugen før havde der angiveligt fundet krybskytteri sted ved Børrehovede.

En person fra Bybjerg havde skudt en buk, uden for den lovlige jagtsæson, og ovenikøbet på et område hvor han ikke havde jagtretten.

En jæger så det og kontaktede politiet. Både øens sognefoged og politiet mødte frem for at tale med den formodede krybskytte.

Frode Fredegod var en dansk sagnkonge, som ifølge Saxo lagde en guldring ved vejsiden, og selv om den lå frit fremme, var der ingen, der stjal den – så fredeligt var der i landet.

1 thought on “Frode Fredegod er også død på Orø

  1. Ingen undskyldning for hærværk! Utroligt,at det ikke er sket før! Den har vel stået der ca.4 mdr.

Comments are closed.