15. april 2024

Der er sandsynligvis blevet solgt lasagne med hestekød i SuperBest, Elite Købmand og andre butikker. Denne lasagne er hjemmelavet. Arkivfoto: PDPhoto.org

Danske supermarkeder trækker nu færdiglavede lasagner af markedet af frygt for at de indeholder hestekød. Denne lasagne er hjemmelavet. Arkivfoto: PDPhoto.org

Både Dansk Supermarked og De Samvirkende Købmænd fjerner nu færdiglavede lasagner fra butikkerne.

Ifølge Ekstrabladet.dk så har Dansk Supermarked med bl.a. Føtex trukket ‘Budget’-lasagnen og den færdiglavede lasagne fra ‘Det hurtige køkken’ tilbage. Begge produkter laves hos en underleverandør til den franske producent Comigel, der står bag en lasagne fra Findus, som er blevet afsløret med et indhold af 100% hestekød.

Der er ikke noget der tyder på, at der er hestekød i de to lasagner fra Føtex, men man fjerner dem for en sikkerhedsskyld og erstatter dem med lasagner fra en anden producent, skriver Ekstrabladet.dk.

Også supermarkeder og købmænd hos Samvirkende Danske Købmand, bl.a. SuperBest og Spar, fjerner lasagne-produkter. Det skriver epn.dk.

– Vi har ikke fundet noget hestekød i oksekødsprodukterne i danske butikker, men vi har valgt at trække både Findus-produkterne og vores egne lasagner tilbage for en sikkerheds skyld, forklarer Per Thau, der er indkøbsdirektør hos De Samvirkende Købmænd, ifølge epn.dk.