20. maj 2024

Nordvestnyt, der bl.a. laves i denne bygning i Ahlgade, oplever at oplagstallet fortsætter med at falde. Arkivfoto: Rolf Larsen.


DR P4 Sjælland flytter ind hos Medieselskabet Nordvestsjælland i Ahlgade

Sidste år nedlagde man TV2/Østs regionale kontor i Ahlgade i Holbæk og pr. 1. februar kom turen til DR P4 Nordvestsjælland, som havde adresse samme sted. Nu er det slut med en selvstændig – lokal – regionalkanal. Men imodsætning til TV2/Øst, så bevarer DR P4 Sjælland, som den regionale radiokanal nu hedder, den fysiske forbindelse til Holbæk og omegn. DR P4 Sjælland, der dækker hele Sjælland uden for hovedstadsområdet, samt sydhavsøerne, får fremover kontorer hos Medieselskabet Nordvestsjælland på Ahlgade 1.

En af DR-medarbejderne var indtil for ca. 14 år siden ansat på det der dengang hed Holbæk Amts Venstreblad, så for ham bliver det et gensyn med lokalerne.

Ideen med at flytte fysisk sammen med bladhuset er iøvrigt ikke så ” skæv” endda, idet man nogle gange som lytter kan få fornemmelsen af, at P4 Sjællands lokale nyheder fra vores område for en stor del blot er en lydavis-udgave af Nordvestnyt, idet nyhederne for en stor del blot er citathistorier fra avisen. Det bliver måske lidt nemmere for DRs journalistiske medarbejdere fremover at ‘finde’ historier til radion når de nu er i samme hus, som deres kilde.