30. maj 2024

Søndag var der åbent hus på det nye varmeværk i St. Merløse.

Klokken 11.30 blev portene til det nye, halmfyrede fjernvarmeværk åbnet for kunder og andre interesserede. Det skete, fordi det nye fjernvarmeværk er ved at være færdig.

Det var Holbæk Forsyning A/S, som stod for arrangementet, der også var en del af det landsdækkende ‘Varmens dag’.

Der blev budt på et lettere traktement til de fremmødte og Holbæk Forysning A/S’ bestyrelsesformand John Harpøth holdt tale, hvor han bød velkommen til både det nye varmeværk og til Varmens dag. Han fortalte også om det nye varmeværk og hvordan det var blevet forbedret i forhold til det gamle, så man forventer at skulle bruge lidt under 10 % mindre halm i forhold til det gamle værk, for at levere samme varme.

John Harpøth fortalte også om den nye Akku-tank, der indeholder 1 million liter og kan holde alle kunderne med varme og forbrugsvand i et par døgn, så man kan undgå at brænde olie af, når der er service og kedelrens på varmeværket.