14. juni 2024
Foto: Ulrike Groesel

Isen på søer og på fjorden er endnu ikke sikker at færdes på, oplyser Holbæk Kommune, der måler isens tykkelse. Foto: Ulrike Groesel.

Foto: Ulrike Groesel
Isen på søer og på fjorden er endnu ikke sikker at færdes på, oplyser Holbæk Kommune, der måler isens tykkelse. Foto: Ulrike Groesel.

På trods af de seneste ugers frostvejr, så er isen på de lokale søer og på fjorden ikke sikker at færdes på.

Den usikre is får nu Holbæk Kommune til at advare mod, at man bevæger sig ud på isen.

Der er allerede borgere i kommunen, som er begyndt at bevæge sig ud på de tilfrosne søer og på Holbæk Fjord. Det ser hyggeligt ud, men det er dødsens farligt. Derfor advarer Holbæk Kommune nu alle om at holde sig på bredden, indtil isen er tyk nok.

– Vi måler løbende isens tykkelse, og indtil videre er den altså ikke sikker. Det er meget farligt at bevæge sig ud på isen. Selvom den ser solid ud, kan man ikke se, hvor den er svag. Vi opfordrer alle til at tjekke holbaek.dk, hvor man kan følge isens tykkelse. Vi sætter også skilte op, når isen kan bære. siger Michael Nybo, der er souschef i Vej & Park og ansvarlig for måling af isen i Holbæk Kommune.

Der er syv søer, som potentielt kan åbnes for færdsel. Man kan følge isens tykkelse på de udvalgte søer på www.holbaek.dk/Kultur/SportOgFritid/Skojtesoer

Holbæk Kommune har netop målt isen på kommunens søer til ca. 10 centimeter. På Holbæk Fjord vurderer kommunen, at isen er endnu tyndere, da saltvandet og gennemstrømninger er med til at svække isen yderligere. Om isen bliver sikker nok i denne omgang er endnu usikkert. DMI lover nemlig plusgrader allerede fra starten af næste uge.

– Vi holder løbende øje med isen. Men indtil borgerne ser vores skilte langs bredden eller ser på holbaek.dk, at vi har åbnet for færdsel, kan man bruge den gratis friluftsskøjtebane IsRosen i Holbæk By, siger Michael Nybo.

IsRosen har åbent alle ugens dage fra kl. 10 – 18, og det er muligt at leje skøjter.