15. april 2024

Det nye sikringsanlæg på Holbæk Station tages i brug med morgentrafikken mandag den 14. januar.

I begyndelsen af december blev den nye sikringshytte løftet på plads bag Holbæk Station, og efter fem ugers arbejde med tilslutninger og test, står det nye anlæg klar til brug. Dermed er der igen signal for togene, når de skal ind og ud ad Holbæk Station, og de skal derfor ikke længere køre udelukkende via radiokommunikation.

– I første omgang giver det en mere glidende kørsel til og fra Holbæk Station. Køreplanen bliver også mere robust, fordi togene sparer et par minutter, når de skal til og fra Holbæk, siger projektchef Rune Stenbæk Olsen.

Relæhytten med det tidligere sikringsanlæg brændte ned til grunden natten til den 5. juli 2010, da der gik ild i en togvogn, og ilden spredte sig til relæhytten.

Trafikale ændringer
De afsluttende arbejder med at tilslutte den nye sikringshytte medfører ændringer i trafikken på Nordvestbanen i denne weekend. I aften, samt i morgen- og aftentimerne lørdag og søndag sættes der busser ind i stedet for tog på en del af strækningen.

DSB kører tog mellem København og Vipperød og igen mellem Regstrup og Kalundborg. Mellem Vipperød, Holbæk og Regstrup indsætter DSB busser. Det medfører ændrede afgangstider fra de fleste stationer, og rejser du fra Kalundborg til København skal du være særligt opmærksom på, at togene kører tidligere end normalt.

Også Regionstog er berørt af sikringsarbejdet og indsætter busser mellem Holbæk og Gislinge.

Fra mandag den 14. januar kører togene efter den normale køreplan igen.

Læs også: Voldsom brand på Holbæk Station (05.07.2010)

Video: Voldsom brand på Holbæk Station(05.07.2010) Eksternt link.