3. oktober 2023

En ny sæson i Holbæk Musikalske Aftener står for døren. Billedet her er fra HMAs festlige Nytårskoncert. Foto: Michael Johannessen.

HMAs Nytårskoncert bød på bl.a. på korsang. Foto: Michael Johannessen.

Søndag eftermiddag holdt Holbæk Musikalske Aftener sin traditionsrige Nytårskoncert.

Deres udsendte medarbejder på Orø var dybt imponeret ved HMAs Nytårskoncert i realskolens teatersal: Årsagen var Signe Rasmussen som sang akkompagneret af Christen Stubbe Teglbjærg på flygel.

Denne artikels forfatter var imponeret over operasanger Signe Rasmussens kraftfulde sangstemme. Foto: Michael Johannessen.

Hun kunne have sunget hele rådhuspladsen op, hvis hun havde fået opgaven – og det uden mikrofon. Undertegnede skulle optage koncerten på video, og jeg er vant til det kræver en del manipulation på lydknapperne, når det drejer sig om et stort harmoniorkester. Men at en sangerinde kunne give mig sved på panden, havde jeg ikke regnet med, selv da hun bevægede sig ind blandt publikum mere end 10 meter fra mine optagemikrofoner, var der power på. Sandelig imponerende, især da sangen var det rene kræs for ørergangene.

Foruden de to professionele musikere, kunne man høre mere lokale kræfter: Holbækgarden som spillede ganske udmærket. Her kunne man måske – sådan helt personligt – godt ønske sig lidt mindre præg af amerikansk marching band tradition og mere dansk islæt, gerne en god dansk march som f.eks. Frederik d. 9.’s honnørmarch eller Lumbyes: Hilsen til vore venner.

Efter pausen kunne man bl.a. høre Holbæk Byorkester med musik á la nytårskoncerten fra Wien. Jeg kan især lide orkestrets slagtøj som lød helt germansk i al sin vælde, hvilket klædte musikken. Koncerten sluttede traditionen tro med champagnegaloppen og under nummeret blev der udskænket champagne til publikum.

Og så blev der også plads til et lille ekstranummer.

WebTV: Nytårskoncert 2013 på Holbæk Realskole

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.