23. april 2024

Selskabet Orø Forsamlingshus ApS, der en kort tid forpagtede forsamlingshuset, er erklæret konkurs. Foto: Jesper von Staffeldt.

Selskabet Orø Forsamlingshus ApS, der en kort tid forpagtede forsamlingshuset, er erklæret konkurs. Foto: Jesper von Staffeldt.
Den 20. december erklærede Skifteretten i Holbæk selskabet Orø Forsamlingshus ApS, der i en periode forpagtede Orø Forsamlingshus, for konkurs.

Begæringen om konkurs blev indgivet den 3. december. Det fremgår af Statstidende.

Tidligere Orø Taxi ApS
Selskabet Orø Forsamlingshus ApS er det tidligere Orø Taxi ApS, der i starten af 2012 skiftede navn i forbindelse med en vedtægtsændring. Dengang fortalte Ole Brinkmann fra Orø Kro, der stod bag den nye virksomhed, at det nye selskab skulle forpagte forsamlingshuset.

Det blev dog kun en kort fornøjelse. For allerede få måneder efter, måtte selskabet opgive at drive forsamlingshuset med restauration.

Forsamlingshuset er stadig åbent
Det er altså den tidligere forpagter af forsamlingshuset, som er gået konkurs. Selve forsamlingshuset, der ejes af Holbæk Kommune og drives af foreningen Orø Forsamlingshus -bestyrelse, er ikke konkurs.

Afventer krav
Konkursboets kurator, advokat Per Buttenschøn i Silkeborg afventer nu eventuelle krav mod Orø Forsamlingshus ApS, inden boet gøres op.

Læs også: Orø Forsamlingshus: Kroens ejer går ind i forsamlingshuset