19. april 2024

En 18-årig mands kombinerede nytårs- og fødselsdagsfest blev kort før klokken et nytårsnat lukket af politiet.

Den unge mand havde indviteret til fest i Stestrup-hallen ved Kr. Eskilstrup via Facebook. Ca. 300 gæster var mødt op, men da yderligere 20-25 ”uønskede” gæster dukkede op, skabte dette så meget uro, at den 18-årige måtte tilkalde politiet.

Politiet vurderede, at festarrangøren ikke selv kunne styre begivenhederne, så politiet valgte at lukke festen for at undgå yderligere ballade. Den beslutning gav frustrationer hos festdeltagerne, som syntes, at de ikke fik fuld valuta for deltagergebyret i festen. Enkelte begyndte at kaste sten og flasker efter politiet, som med måtte bruge peberspray og tjenestehunde til at få festen stoppet og deltagerne til at forlade stedet.

En 16-årig dreng fra Tølløse og en 18-årig mand fra Holbæk blev begge kortvarigt anholdt, da de ikke forlod stedet trods politiets opfordringer herom.

Ingen personer kom til skade eller blev bidt af politihundene i tiden indtil kl. ca. 0245, hvor festen var lukket ned, og gæsterne havde forladt stedet. Politiet undersøger nu, om den 18-årige festarrangør havde tilladelse til at arrangere en offentlig fest med spiritusudskænkning.