22. maj 2024

Arkivfoto: Artikelbureauet.dk

151 kommende skoleelever er indtil videre indskrevet elektronisk. Foto: Artikelbureauet.dk

Efter en lidt langsom start er der ved at komme gang i den elektroniske indskrivning af de cirka 900 børn, som starter i 0. klasse til sommer. Det oplyser Holbæk Kommune.

Siden starten af december har forældre kunnet indskrive deres børn til skolestarten i 2013. I det første par uger gik det lidt trægt, men nu er i alt 151 børn blevet indskrevet via Holbæk Kommunes hjemmeside.

Fra og med skoleåret 2013 foregår al indskrivning elektronisk. Indskrivningen er åben frem til den 31. januar. Skolernes kontor kan eventuelt hjælpe med at foretage indskrivningen. Det kræver, at man medbringer sit NEM-ID.

Selv om indskrivningen nu er centraliseret og gjort elektronisk, er både forældre og børn fortsat meget velkomne til at besøge de skoler, som står øverst på ønskesedlen.

Kommunens skoler holder også åbent hus og informationsmøder i januar. Arrangementerne er beskrevet særskilt i et brev, som skolen har sendt til alle forældre i skoledistriktet.

De nye skoledistrikter
Med starten af dette skoleår, blev alle skolerne i kommunen samlet i otte skoledistrikter med i alt 21 afdelinger. Forældre kan ønske at få deres barn ind i en bestemt afdeling, men skolen kan ikke på forhånd garantere at ønsket kan efterkommes.

Der er frit skolevalg i Holbæk Kommune, så hvis forældre ønsker at barnet skal gå i en anden afdeling eller en anden skole, end den de umiddelbart hører til, så kan det også lade sig gøre. Det er dog, ifølge Holbæk Kommune, ikke muligt at komme i en klasse uden for eget distrikt, hvis der i forvejen er 24 børn eller flere i klassen.

Hvis et barn bliver indskrevet på en anden skole uden for skoledistriktet, har barnets søskende også ret til at blive optaget på skolen. Ved indskrivningen skal forældrene blot angive den skole og afdeling, hvor de ønsker, at barnet skal gå.

Senest den 1. marts giver skolen besked om, hvor barnet skal begynde i 0. klasse.