19. april 2024

En politipatulje bemærkede i nat klokken 01.35 en varbil med åbent lade på Køllevej ved Nykøbingvej ved Stigs Bjergby.

På ladet kunne betjentene se store tanke, så derfor standsede patruljen bilen for at lave en rutinekontrol af varebilen og personerne i den.

Varebilens fører var en 36-årig mand fra Mørkøv og med sig havde han en 32-årig mand fra Jyderup som passager.

På varebilens lad kunne politiet konstatere, at der i tre tanke var ca. 500 liter diesel / fyringsolie samt pumpeudstyr.

De to mænd i bilen kunne ikke umiddelbart forklare hvor de mange liter brændstof stammede fra, så derfor valgte betjentene at anholde de to mænd på mistanke om, at de havde stjålet brændstoffet et eller andet sted.

Den 36-årige føreren af varebilen havde rester af noget hvidt pulver ved det ene næsebor og talte lettere snøvlende. Politiet mistænkte ham derfor for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for narkotika.

De to anholdte skal afhøres til sagerne onsdag formiddag, ligesom politiet skal undersøge, hvor brændstoffet i tankene på varebilen kunne stamme fra.

Politiets jurister vil efter afhøringerne af de anholdte tage stilling til, om nogen af dem skal fremstilles i grundlovsforhør.