19. juli 2024

Et sted mellem 5.000 og 6.000 mennesker besøgte søndag bakkerne og stjerneobservatoriet i Brorfelde ved Holbæk.

Her mødte de blandt andre Sus, Bob og Tom – børneskuespillerne fra DR’s julekalender ”Julestjerner” – alias Martine Ølbye Hjejle, Igor Svideniouk og Sebastian Teschemacher. De skrev nemlig autografer og lod sig fotografere til den helt store guldmedalje sammen med de mange forventningsfulde børn.

Faktisk var autografskrivningen berammet til at vare to timer. Men de lange køer udenfor professor Gyldenkernes tidligere tjenestebolig gjorde, at seancen blev forlænget til mere end tre timer. For ingen børn skulle gå skuffet derfra, uden at have fået en lille stjernestund med deres helte fra den populære julekalender.

Med det store fremmøde i Brofelde var der selvfølgelig svært at få parkeringsplads i Sophienholm Grusgrav og på de fire shuttle-busser, som kørte i pendulfart mellem grusgraven og observatoriet. Men selvom det gav ventetid, og tøvejret og de mange biler skabte sjappet føre, så matchede stemningen til fulde sloganet fra Wikke & Rasmussens julekalender – ”Husk nu: Julen er hjerternes fest”.

Julefestlighederne i Brofelde fortsætter, og det er stadigt muligt at opleve den ægte, store Schmidt-stjernekikkert, som Sus og Bob benytter i ”Julestjerner”.

Næste weekend går det således atter løs fra klokken 10.00-16.00 både lørdag og søndag.