19. maj 2024

Søren Wolstrup og grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig under optagelserne til udsendelsen om herregården Eriksholm. Foto: TV Vestsjælland.

Søren Wolstrup og grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig under optagelserne til udsendelsen om herregården Eriksholm. Foto: TV Vestsjælland.

Et sted ude på landet tæt på Munkholmbroen på en pynt i Tempelkrogen ligger herregården Eriksholm, der siden 1878 har været i familien Ahlefeldt- Laurvigs eje.

Den nuværende ejer William greve Ahlefeldt-Laurvig har sammen med sin hustru grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig netop afsluttet en større restaurering af den smukke hovedbygning.

Under restaureringen, der har stået på i lige ved 10 år, stødte håndværkerne undervejs på en lang række overraskelser når de pillede i gulve eller rev vægge ned. Utætheder i taget har ført til råd i flere af de bærende bjælker og krævede straks udskiftning. Flere steder blev lofter, ført tilbage i den gamle stil, mens den mindre spisestue har fået helt nyt tapeter specielt trykt til Eriksholm.

Da man ønskede et ekstra vindue i arbejdsværelset fandt håndværkerne en flaskepost i muren fra dengang hovedbygningen blev opført.

Men nu står hovedbygningen helt ny restaureret og fremtræder såvel ude som inde i en helt ny klædning med respekt for den gamle herredgårds lange historie..

Søren Wolstrup, har med et filmhold for TV Vestsjælland besøgt Eriksholm hvor grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig levende og med stor charme fortæller om herredgårdens historie og viser rundt i sale, stuer og i parken.

Udsendelsen, som seerne kan finde hos YOUSEE på kanal 96, hos BOXER på kanal 41 og hos de der har egen antenne, sendes:

Lørdag den 15. december kl. 22.00 og søndag den 23. december kl. 08.00