23. april 2024

I december klippede Borgmester Søren Kjærsgaard snoren over og åbnede Better Places nye batteriskiftestation i Holbæk. Ved siden af ham står firmaets kommunikationsdirektør Susanne Tolstrup. Foto: Michael Johannessen.

Borgmester Søren Kjærsgaard klipper snoren over og åbner Better Places nye batteriskiftestation i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.

Borgmester Søren Kjærsgaard klippede onsdag formiddag snoren over og åbnede for Holbæks nye batteriskifte station på Rørvangsvej 45.

Rundt om i hele Holbæk ligger der tankstationer fra snart sagt samtlige benzinselskaber. Men i går fik de selskab af noget helt nyt, nemlig en batteriskiftestation fra Better Place, hvor el-bilejere kan få skiftet batterier hurtigt.

Omkring 25 personer var mødt frem for at være med til åbningen af Better Place station nr. 17.

Startproblemer
I dagens anledning blev der budt på kaffe og kage, men fordi propperne hele tiden sprang, og der dermed ikke var strøm, måtte de fremmødte undvære kaffen.

Det var ikke de eneste startvanskeligheder åbningen bød på; Da borgmesteren og Susanne Tolstrup fra Better Place skulle køre første bil igennem stationen efter den officielle åbning, svigtede nogle sensorer, så der ikke kunne skiftes batteri. Efter to forsøg måtte man opgive, og der blev tilkaldt teknikere til at se på sagen. Lige får åbningen, var der ellers blevet foretaget fire batteriskift, uden problemer.

Fakta:
– Et batteri skift tager 5 min.
– Det tager 50 min. for en opladning.
– På stationen er der 4 batterier, og plads til at stille 8 op, hvis der
bliver behov for det.
-Man kan køre ca. 80 til 120 km. på en opladning.