16. juli 2024

Det nye talentråd i Holbæk Kommune har netop besluttet, hvilke unge talenter, der skal støttes med tilsammen op til 300.000 kroner årligt.

Blandt de ti unge talenter, der belønnes i denne omgang er 18-årige Julie Bendixen, som hver dag slider og slæber for at blive en af verdens bedste fægtere.

Hver eneste uge bruger Julie Bendixen fra Vipperød 20 timer med en kårde i hånden. Hendes mål er klart; Hun vil have en fast plads på Danmarks fægtelandshold, hvor hun allerede er en fast del af bruttotruppen. Den unge Holbækkvinde har også som mål at kvalificere sig til EM og VM i 2014 og 2015. Hvis de mål skal lykkes samtidigt med, at Julie fortsætter sin fuldtidsuddannelse på Stenhus Gymnasium, er der brug for støttende hænder udefra.

Netop sådan en støtte kom forleden, da Julie modtog en spændende besked:

– Jeg blev ovenud lykkelig, da jeg hørte om støtten. Vi er kun to personer derhjemme, så der er ikke så mange penge. Med støtten vil jeg kunne tage til stævner i udlandet og møde nye, dygtige fægtere, siger en meget glad Julie Bendixen.

Oprettet for at løfte Holbæks talentmasse
Talentrådet blev oprettet i 2012 som en del af Holbæk Kommunes kultur- og fritidspolitik, der blandt andet sigter på at løfte den lokale talentmasse i Holbæk, uanset om talentet ligger inde for sport, dans eller fx kunst.

– Vi har fundet ti unge, der virkelig knokler for deres talent. Vi forventer, at de alle vil bruge den økonomiske håndsrækning til at accelerere talentet yderligere. De er alle blevet anbefalet af trænere, undervisere og andre professionelle, fordi de både har ægte talent og vist viljen til at udvikle det, siger Jakob Bech Andersen, som er formand for Talentrådet.

Talentrådet uddeler hvert år op til 300.000 kr. frem til 2014, og det er første gang, pengene uddeles.

Talenter skal være forbilleder
– Vi har støttet ti talenter individuelt, fordi de både kan inspirere og løfte andre. Deres succes skulle gerne blive starten til andre unges succes. Vi vil gerne hjælpe forbillederne frem, siger Emrah Tuncer, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Ud over en solid portion talent og vilje til at udfolde talentet, skal man bo i Holbæk Kommune og helst være ældre end 13 år og ikke yngre end 22 år for at modtage pengene.

Det er Julie Bendixens træner i fægteklubben Flêche Dan Bjergvang, der indstillede Julie til Talentpuljen. Hans begrundelse var blandt andet, at en økonomisk saltvandsindsprøjtning kunne holde liv i Julies drømme om fægtning på eliteplan.

– Pengene gør, at jeg ikke skal tænke så meget på ressourcerne, men kan koncentrere mig fuldt ud om fægtningen. Det er virkelig en befrielse,siger Julie Bendixen.

Talenterne skal, uanset om de danser, synger eller dyrker sport, blandt andet bruge penge på deltagelse i udenlandske stævner, ekstra undervisning og coaching. Talenterne skal også deltage i en mentorsamtale samt vise, at der er fortsat fremdrift i talentudviklingen, uden det giver ubalance i modtagerens sociale liv.

Alle talenterne modtages ved en underskriftsreception d. 14. december 2012.