30. maj 2024

Holbækgarden måtte finde regnvejrsuniformen frem i går søndag ved det traditionelle julemarked i Andelslandsbyen. Foto: Jesper von Staffeldt.

Holbækgarden måtte finde regnvejrsuniformen frem i går søndag ved det traditionelle julemarked i Andelslandsbyen. Foto: Jesper von Staffeldt.

Det var en noget blandet fornøjelse, at tage til julemarked i Andelslandsbyen i går søndag. For det regnede og det regnede, og hvis det ikke regnede, så det blæste det, så selv paraplyerne var ved at blæse væk.

Heldigvis var der sat nogle store telte op, så man næsten kunne opholde sig udelukkende indendørs. Mens min bedre halvdel koncentrerede sig om nisser, julestjerner, julepostkort og juleknas, var Deres udsendte medarbejders interesse koncentreret om de “våde varer” i form af hjemmelavet brændevin og specialøl.

“Aah”, tænkte man, i det her kedelige vejr kunne det gøre godt med en god snaps. Jeg var let at lokke, og lod mig overtale til at smage en snaps lagret på chilpeber. Knapt var den hældt indenbords i et hug, før man kunne mærke virkningen helt ned i tæerne, og alt undervejs i form af snavs, rust og bakterier blev fjernet i et nu. Efter denne omgang og forskrækkelse gik jeg over til noget mildere: nemlig specialjuleøl fra Det lille Bryggeri i Ringsted. Og de laver noget fantastisk godt øl. I år smagte jeg deres juleøl lagret i 8 måneder på et romfad. Det var lækkeri for ganen, men helt billig var den nu ikke. Men kvalitet koster.