Politiet genoptager gamle drabssager

Ny teknik gør, at Midt- og Vestsjællands Politi nu genoptager to gamle drabssager fra vores område.

Det drejer sig om drabet på den 33-årige lærerinde Bente Petersen som blev fundet dræbt i sin lejlighed i Brogade 7 i Holbæk den 27. Maj 1967.

Den anden lokale drabssag, som politiet genoptager er drabet på den 40-årige Ole Svend Harry Ibsen , som blev dræbt ved en jernbaneoverskæring i Jyderup natten til lørdag den 13. august 1988.

Nye muligheder for at trække DNA materiale ud af gamle spor betyder, at drabsefterforskerne hos Midt- og Vestsjællands Politi tager seks uopklarede drabssager frem fra arkivet for at kigge på dem igen.

– Teknikken til at sikre DNA materiale er blevet forbedret, og det er blevet muligt at få brugbart DNA ud af selv meget små mængder spyt eller andre biologiske, spor som en gerningsmand har efterladt, fortæller Ove Pedersen, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Midt- og Vestsjællands Politi ligger inde med flere uopklarede drabssager, og selv i den ældste sag om drabet på Bente Petersen, der er helt tilbage fra 1967, er Ove Pedersen optimistisk.

– Hvis de spor vi sikrede dengang har været pakke og opbevaret rigtigt, er der en mulighed for, at vi kan finde nye spor, der kan lede os i retning af en gerningsmand, og kan vi sætte et navn på ham, kan han godt regne med, at vi kommer og henter ham, siger Ove Pedersen.

Denne artikel er publiceret den 13. november 2012 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply