18. juni 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Torsdag d. 25/10 var en trist dag for Svinninge. Efter et medarbejdermøde på fabrikken Beauvais begyndte de første rygter at løbe om indskrænkning af produktionen i Svinninge. Den store arbejdsplads for Svinninge og omegn har besluttet at omlægge produktionen, hvilket efter det oplyste vil medføre at halvdelen af arbejdspladserne i Svinninge nedlægges. Det vil være et smerteligt tab – ikke blot for Svinningeområdet – men for hele Nordvestsjælland. Mange lokale leverandører vil ligeledes miste store dele af deres eksistensgrundlag.

Det er ikke mange måneder siden at folketingets skatte og fødevareudvalg var på besøg på fabrikken i Svinninge. Her blev udvalgene orienteret om de konsekvenser som en påtænkt sukkerafgift kunne betyde for fabrikken. Desværre havde kun ganske få udvalgsmedlemmer fra de to store udvalg, valgt at tage med på den arrangerede tur fra Christiansborg til Svinninge.

Det var trist at se den manglende interesse for arbejdspladser også fra lokale folketingsmedlemmer. Den omdiskuterede sukkerafgift som regeringen sammen med Enhedslisten har valgt at indføre fra d. 1 januar 2013 står formentlig til at blive skrottet. Men den megen diskussion har formentlig ikke gjort interessen større for at fastholde produktionen i Svinninge. Dansk Industris spådom om, at sukkerafgiften kunne medføre nedlæggelse af arbejdspladser og i værste fald medfører lukning af fabrikker i Danmark har desværre vist sig at være rigtig. Trist at Beauvais som den store lokale arbejdsplads har valgt at drage denne konsekvens.

Bjarne Kongsted
Svinninge
Medlem af Holbæk Byråd for Venstre