22. maj 2024

I dag afholdes Spil Dansk Dagen over hele landet, og Holbæk er igen med til at fejre dansk musikliv. Se her hvor du kan høre dansk musik i dag.

Kommunens dagplejere og institutioner er inviteret til Sang og dans for de 2-5 årige i Musikhus Elværket klokken 9.30.

På den Åbne Scene på Ahlgade vil lokale bands, ensembler og solister kunne opleves i tidsrummet 14-18.

To ensembler fra Musikskolen Holbæk – Haydn-trioen og BlæserKvintetten – vil sprede klassisk vellyd på biblioteket og ved små spontankoncerter i bybilledet. Holbæk Bibliotek er også rammen for en koncert med et stort fælleskor fra Musikskolen Holbæk og Skt. Nikolai og Tuse kirke klokken 16. Koncerten slutter med fællessang, hvor lånere og publikum kan lægge stemmer til ”I skovens dybe stille ro”.

Dagen afsluttes med to stemningsfulde arrangementer arrangeret af Skt. Nikolai Kirke, som holder Stillegudstjeneste med dansk kor- og orgelmusik i kirken klokken 19 og bagefter inviterer til Alsang i Sortebrødreklostret klokken 19.45.

Hvad spiller klokkerne i Sank Nikolai Kirke?
For alle der færdes i byen på dagen, vil der fra klokken 9-18 være ’koncert’ fra tårnet i Skt. Nicolai kirke. Hvert kvarter præsenteres et nyt dansk musikstykke, og hvis man har lyst, kan man lytte ekstra grundigt til musikken og måske blive den heldige vinder, som gætter flest rigtige sange fra play-listen.

I konkurrencen udloves en præmie, som omfatter en tur op i klokketårnet, et CD-gavekort og 2 billetter til en koncert med Holbæk Ensemblet i Musikhus Elværket. Svar afleveres på Holbæk Bibliotek, Nygade 9 i Spil Dansk Dagen-postkassen i forhallen eller på: spildanskholbaek@gmail.com inden kl. 12 den 26. oktober.