22. juli 2024

Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

På lørdag er politikere inviteret med på Orø-færgen. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
På lørdag gøres et sidste forsøg på at overbevise politikerne om, at rulle besparelser på Holbæk-Orø overfarten tilbage.

Sidste år var der en hed debat på Orø, om de besparelser, som blev gennemført for den kommunale færgefart mellem Holbæk og Orø. Disse besparelser medførte, at pensionistrabatten for biler faldt bort, søndagssejlads om lørdagen og at de sidste aftenafgange røg i weekenden i vinterhalvåret.

Flere orøborgere havde måske sat næsen op efter, at nogle af de besparelser blev trukket tilbage, når Holbæk kommune atter skulle få balance på regnskabet, men også til næste år står den på kommunal smalhals, dog ikke når det gælder det kommende prestigeprojekt Holbæk Arena, som flere orøborgere har bemærket overfor Deres udsendte medarbejder på Isefjordens Perle.

Nu bliver der gjort et foreløbigt sidste forsøg på at overbevise byrådspolitikerne om at bevare de de sidste færgeafgange i weekenden i vinterhalvåret. Det sker på Holbækfærgen lørdag den 27. oktober med afgang fra Orø kl.18.50.

Til stede vil bl.a. være et par socialdemokratiske byrådsmedlemmer og fra flertalsgruppen John Harpøth fra dansk Folkeparti.

Får de fremmødte Orøborgere ikke så meget ud af dette møde med politikerne, er der dog en lille trøstepremie: Den fra TV så kendte Kransebager Leif Andersen, Næsby kommer med sin kransekage, man skal dog selv medbringe kaffe eller te.

1 thought on “Orø prøver igen: Bevar færgens aftenafgange

 1. Orø-færgens venner glæder sig over, at nogle politikere vil drøfte vor færgesejlads med os på lørdag.

  Men som vi bl.a. har skrevet til politikerne – se citat nedenunder:

  CITAT:
  Jule- og nytårsperioden 2011 viste sig at være helt grotesk – ingen færge og ingen muligheder for busdækning med Flextur, som kommunen foreslog – idet Flextur kun kørte indtil kl. 16.00 i helligdagene.
  Dette betød, at rigtig mange beboere på Orø og gæster til beboerne – uden bil-lejlighed – ikke fik mulighed for at kunne mødes i helligdagene.

  I år vil der i perioden fra 22. december til og med 1. januar (11 dage) ikke være aftensejlads i 9 af dagene. Eller sagt på en anden måde: der vil kun være normal sejlads i 2 af de 11 dage !!

  Fremadrettet er vort store ønske og håb selvfølgelig, at byrådet vil besinde sig i forbindelse med budgettet for 2013 omkring denne minoritetsbehandling af Holbæk-borgere, som bor på Orø.

  På kort sigt – de 5 dage i træk til jul samt de 4 dage i træk til nytår – opfordrer vi naturligvis politikerne til at få løst problemet i indeværende år.

  Og hvis færgen ikke kan/må sejle på disse dage i år, så at løse problemet i indeværende år omkring helligdagene med busdækning.

  CITAT SLUT

  Derfor har vort lokalsamfund et meget snart her-og-nu problem, nemlig hele jule og nytårsperioden i indeværende år.

  Dét glæder vi os til at høre nærmere om fra vore politikere på lørdag aften.

  PÅ GENSYN TIL ORØ-boerne – husk at støtte op omkring vor livslinje til Holbæk.

  Lene Andersen og
  Hanne Duelund Larsen

Comments are closed.