25. juni 2024

Der er lukket og brunt papir i vinduerne hos Slagter Adolfsen på Nygade i Holbæk. Foto: Rolf Larsen.

Der er lukket og brunt papir i vinduerne hos Slagter Adolfsen på Nygade i Holbæk. Foto: Rolf Larsen.
Slagter Jan Adolfsen, der er indehaver af butikken Slagter Adolfsen i Nygade i Holbæk, er chokeret over fundet af rottespor i hans butik.
Han fortæller til Holbaekonline.dk, at han var på ferie, da der blev opdaget spor efter rotter og han derfor ikke selv var med til at håndtere sagen til at starte med.

– Personalet reagerede med det samme og tilkaldte Rentokil, som er professionelle skadedyrsbekæmpere. De kom og satte fælder op og spredte spormel. At personalet ikke kontaktede Fødevareregionen med det samme er en fejl. De troede måske det var nok at kontakte Rentokil, siger Jan Adolfsen og fortsætter:

– Sporene blev fundet steder hvor vi ikke almindeligvis kommer hver dag, for så var det nok blevet opdaget før, siger Jan Adolfsen, der er chokeret over, at der er fundet spor efter rotter:

– Det er første gang i de år jeg har haft forretning, både i Holbæk og Fårevejle, at jeg har oplevet at der har været rotter.

Fik elitesmiley få dage før
Fødevarekontrollen var på besøg i butikken i Holbæk den 1. oktober – altså kun to uger før butikken måtte lukke. Her blev der ikke fundet nogen spor efter skadedyr. Faktisk var kontrollen helt tilfreds, at butikken fik en glad smiley og Elitesmiley.

– Det tyder jo på, at den (rotten – red.) ikke har været der længe, siger Jan Adolfse, der mener at rotten kan være kommet ind mellem gulvene.

Han fortæller, at man gik igang med at smide madvarererne ud såsnart butikken var lukket.

– Nu venter vi bare på at Rentokil kan forsikre os om, at der ikke har været besøg af rotter i 48 timer. Så kan vi få gjort rent, så Fødevareregionen kan sige god for at vi kan åbne butikken igen.