24. juni 2024

Tølløse Slot har været brugt i filmen En Fuldent Gentleman. Foto: Hubertus (CC BY-SA 2.5).

Tølløse Slot har været brugt i filmen En Fuldent Gentleman. Foto: Hubertus (CC BY-SA 2.5).

Vores kig på lokale ‘filmlocations’ tager os denne gang til Tølløse Slot.

Tølløse Slots også kaldet Tølløsegård tilhørte i middelalderen Roskilde Bispestol, og nævnes første gang i 1465. Slottet har haft mange ejere gennem årene og ejes i dag af Holbæk Kommune. Siden 1997 har Tølløse Slots Efterskole haft hjemme i bygningerne.

Slottet bruges i filmen En Fuldent Gentleman, som bl.a. har Osvald Helmuth, Lau Lauritzen jun. og Oda Pasborg på rollelisten.

I filmen spiller Osvald Helmuth viktualiehandler Mortensen fra Blågårdsgade i København med fire børn. Han er enkemand, men over ham i huset bor to søstre og han har tabt sit hjerte til den ene, hun vil dog ikke giftes med ham.

Mortensen sprænger banken i Monte Carlo, men uden for casinoet møder han en ung mand, der forsøger at tage livet af sig. Den unge mand er en gældstynget dansk baron.

Mortensen har fået hundrede kroner af søstrene til at prøve lykke for på deres vegne og deres gevinst vil de nu bruge på et besøg på et slot. Samtidig har Mortensen engageret den unge baron, der nu skal lære ham manerer, så han kan blive den fuldente gentleman.

Det kommer til mange forviklinger på slottet, hvor både søstrene, Mortensen og den unge baron er indlogeret. Filmen ender som altid, lykkeligt.