25. juni 2024

Kirkens Korshærs varmestuen fejrer sin 26 års fødselsdag i dag. Billedet her er fra Kirkens Korshærs 100 års fædselsdag. Foto: Jesper von Staffeldt.

Der var pyntet op med flag i Klosterstræde, da Kirkens Korshær fyldte 100 år. Foto: Jesper von Staffeldt.
Kirkens Korshær fylder i dag 100 år, og det fejres landet rundt bl.a. i Holbækafdelingen som ligger i Klosterstræde ved siden af museet.

I dagens anledning var der pyntet op med flag og maden var gratis – også den helstegte pattegris. Men selv om maden ikke var gratis, kunne priserne nu ikke ryste en: 8 kr for morgenmad, smørrebrød 4 kr. stk og 25 kr. for varmt mad.

I dagens anledning var der helstegt pattegris. Foto: Jesper von Staffeldt.

Kirkens Korshær i Danmark driver 30 varmestuer, 5 herberger og 231 genbrugsbutikker, hvis overskud danner grundlag for driften af herberger og varmestuer. Der er næsten ikke indblandet offentlige midler, og der er også flere private og firmaer som skænker Kirkens Korshær pengebeløb og naturalier. I november måned modtager Kirkens Korshær i Holbæk således penge fra kommunens erhvervsliv, så man kan holde juleaften for de hjemløse og ensomme i Tusehallen, fortæller Kjeld Lundorf, som er leder af Holbækafdelingen til Holbaekonline.dk´s medarbejder.

Se mere i nedenstående videointerview.

1 thought on “Web-TV: Kirkens Korshær fylder 100 år

Comments are closed.