26. maj 2024

Måske kan John Harpøth (DF) bliver borgmester med stemmer fra Enhedslisten. Foto: Jesper von Staffeldt.

Formanden for klima og miljøudvalget John Harpøth er ikke begejstret for udsigten til nedskæringer på busafgangene på linje 228 og 420R. Foto: Jesper von Staffeldt.
Formand for Klima og Miljøudvalget i Holbæk Kommune, John Harpøth, er langt fra tilfreds med udsigten til nedskæringer på buslinjerne 228 og 420R.

Udvalget for Miljø, energi og udvikling i Region Sjælland vedtog på sit møde i onsdags at indstille, at der nedlægge flere afgange på busruterne 228 og 420R. Det vil, ifølge regionens egne beregninger, betyde et passagertab på 37.500.

– Jeg og resten af udvalget mener det er fuldstændig uacceptabelt at skære på busser hvor der er en god omsætning, og ydere mere betjener rigtig mange uddannelsessøgende, fortæller formanden for Klima og Miljøudvalget i Holbæk Kommune, John Harpøth (O) til Holbaekonline.dk

– Det er ikke alene Holbæk der har været oppe og markere, Lejre har lige som os en stor udfordring når disse rute bliver væsentlig forringet i 2014.

John Harpøth mener, at det hele byrådet må være med til at finde løsninger, på de problemer, der opstår i forbindelse med nedlæggelser af afgange på de berørte buslinjer.

– Ikke blot Klima & miljø har en stor udfordring, men hele Holbæk Byråd er nød til at sætte sig rund om bordet for at finde løsninger for at rette op på de huller der bliver i køreplanen, slutter John Harpøth.

Tema: Nedskæringer på vej: Regionen blæser på 37.500 passagerer